SUPERFOODS SHOPPING

Når jeg er ute å reiser passer jeg på å hamstre litt sånn diverste helsekost som jeg bruker mye av hjemme, eller nye ting jeg vil teste. Supermat og den slags er fortsatt ikke nødvendig for et sunt kosthold, men ernæring er jo tross alt en stor interesse for meg, så da liker jeg å eksperimentere litt. Her koster alt minst halvparten av det det gjør i Norge, så det må jo utnyttes. Her er det jeg kjøpte denne gangen..

Rå kakao bruker jeg i smoothie, shaker og sunnere godis når jeg vil ha sjokjolademsak. Siden den er rå, altså ikke varmebehandlet og prosesert inneholder den masse gode antioksidanter!

Kakaonibs er digg og sunn topping til smoothie! Det er kakaobønner som er skånsomt tørket, og inneholder derfor også de gode kakaostoffene. De smelter ikke på samme måte som annen sjokolade, så kan derfor blandes inn i annen sjokolade eller kaker, og gir en crispy konsistens. Smaker mørk, sterk sjokolade, ikke søt.

Kokossukker bruker jeg på havregrøt eller annen grøt, og på superpannekakene mine! Rett og slett en erstatning til sukker. Det er fremstilt av kokosblomstens søte nektar, og har en lavere glykemisk indeks enn vanlig sukker. Altså det påvirker blodsukret i mindre grad. Personlig digger jeg den karamellaktige smaken, NAM!

Alle disse kan du også kjøpe på helsekost i Norge (fra andre produsenter).

Detomix: En blanding av mariatistel, hvetegress, matcha og clorela. Denne liker jeg å blande i smoothie  får å få litt ekstra næring. Eller bare blande med vann eller mandelmelk og drikke et glass på morgenen eller før/etter trening.

Imunomix: En blanding av bipollen, reishi, gurkemie, pepper og camu camu. Denne har jeg ikke prøvd, men er en immunbosster og kan brukes på samme måte som den ovenfor.

Reishi-pulver: tørket og pulverisert reishi sopp. Reishi er et balanserende adaptogen som støtter immunforsvaret, det kardiovaskulæres ystemet og nervesystemet. Denne har jeg ikke prøvd før, så vet ikke helt hvordan jeg kommer til å bruke den. Men tenker å prøve å lage en slags varm latte.

Jeg kan skrive litt mer om hver enkelt av disse tre siste når jeg kommer hjem til Norge 🙂

PS: Jeg blir fortsatt kjempeglad om du vil stemme på meg i semifinalen i Vixen Influencer Awards –> HER! 

2 kommentarer

  1. Mari Rangnes

    stemmer på deg!!! 🙂

    klem mari

    1. Maren Aasen

      åååh tusen takk Marimor 😀 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *