PLANT OBSESSION

So… dette er min nye obsession; grønne planter! Får  i k k e  nok!

Noen har vi kjøpt selv, og noen har jeg adoptert av mamma. Og hva har dette med helse og gjøre? Well… de fungerer både som luftrensere, og påvirker oss visst positivt både psykisk og fysisk. I tillegg til å være fine å se på og gi oss en slags… ro, gir de økt oksygeninnhold i luften som reduserer stress, og øker konsentrasjon og kreativitet.

Denne makraméen for å henge opp fikk jeg av ei venninne i Portugal til bursdagen min, hun hadde lagd den selv! Den passet perf i de store vinduene vi har. Så nå har jeg kjøpt mer tau, og skal prøve å lage flere. Youtube next, si. Kaktusen koser seg godt der, for den trenger mye lys.

Dene er min favoritt, monstera deliciosa, eller vindusblad. Så stilig! Og ikke minst lett å ha med å gjøre. Den har tykke blader, da tåler den mer. Jorda skal bli ganske tørr før den vannes igjen, så trenger derfor ikke å vannes heele tida.

Arekapalmen / dypsis lutescenes, en super luftrenser og luftfukter! Likevel anbefaler jeg heller å gå for de med tykke blader, enn tynne som denne. De tynne bladene blir fort brune og tørre i tuppene… har jeg merket. Jeg har ikke dusjen bladene da, så kanskje det er problemet. Den får vell bli med en tur i dusjen til helga. Eller flyttes litt lengre inn i rommet, den skal nemlig ikke stå direkte i sollys. Nope, jeg har ikke grønne fingre, men jeg lærer. Denne skal vannes litt oftere, da jorda alltid skal være fuktig.

Denne er adoptert fra mamma, og er den samme som den store i kurven ved TV´n, bare baby´en. Den har også tykke bader som tåler mye! Usikker på navnet, smaragdpalme kanskje?

Trenger du mer inspo, sjekk pinterest! Jeg kan bli sittende å scrolle i timesvis. Bare seee HER da! Plantasjen har blitt min nye favorittplass. Også er det jo billig! Eller enda bedre… tipset fra svigermor; ta avleggere hvis du er hos noen som har planter du liker. Da får du jo avle de opp helt selv også!

Jeg kunne ha flytta rett ut i jungelen jeg ass.
Har du noen favorittplanter kanskje, eller grønne tips? 

2 kommentarer

  1. Nina Fredrikke

    Sjekk ut @createaholic på Instagram for macramé- og planteinspo 😀 Hun er så flink!

    1. Maren Aasen

      OMG så mye fiiiiint!!! Takk for tips 😀 Det er macrame det heter ja! Husket ikke helt og googla, men syntes å huske det var et annen navn 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *