DETOXSALAT MED PESTO

«Detox»-salat fordi det var det den het der jeg fikk inspo til oppskriften, og fordi det ikke er noe kjøtt i, men masse grønt. Noen er kanskje på en kjøttfri måned eller detox i januar… well, this is for you.

Og den ble kjempegod!! Men, jeg må innrømme at jeg fikk veldig vondt i magen og.. eeh.. mye luft etterpå, på grunn av kikertene. Flere sverger til vegetarmat om dagen, men sorry ass, både magen min og meg har det mye bedre med animalsk protein, basta. Husk, det er bare DU som kjenner hva som er best for kroppen DIN, så ikke la andre fortelle deg hva som er best for deg og hvordan du bør spise. Hvertfall ikke sånn helt ut av det blå uten at de kjenner deg og din situasjon.

Det var en liten, men viktig avsporing fra en som ikke lar seg påvirke av alle som skal ha kjøttfri måned eller «GOing VEGAN».

Sååå salaten… GOD (!!), men du må bør ha det bra med kikerter 😉 Evt. bytte de ut med noe annet…

DETOXSALAT
ca to porsjoner

På stekepanna: 
3 gulrøtter
1 boks kikerter (ferdig utvannet)
Et par poteter
4-5 store grønnkålblader (til slutt)
Hvitløk (fersk eller tørket)
Basilikum (fersk eller tørket)
Salt
Pepper
Olivenolje

Resten av salaten:
Ris
Avokado
Jalapeno
Sesamfrø
Pesto  (lag selv, eller kjøp ferdig)

1. Kok ris (gjerne i kraft om du har, for ekstra næring og god smak)
1. Kutt opp gulrøtter og potet i skiver / terninger og legg på ei stekeplate sammen med kikerterene
2. Ha over litt olivenolje og krydderet, og bland godt
3. Stek på 200* i ca 30 min til grønnsakene begynner å bli gjennomstekte. Legg på hakket grønnkål mot slutten av steketida (ca siste 10 min)
4. Finn frem en stor skål og bland alt sammen; grønnsakene, risen, avokado, jalapeno, pesto og sesamfrø

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *