AV OG TIL VIRKER DET BARE MENINGSLØST

Oh well… jeg har gått noen runder rundt meg selv de siste dagene med denne blogg- og sosiale medier greiene. Stort sett digger jeg det…  for selv om jeg sitter her på lille Inderøya, og ikke lengre har noe særlig ernæringsveileding (valgt å prioritere Surf Kombucha, enn så lenge), så gir det meg sjansen til å spre den kunnskapen og inspirasjonen jeg sitter med til absolutt ALLE som har lyst til å følge med. Jeg føler derfor at jeg fortsatt får brukt det jeg har lært og fortsatt lærer, og selv eeelsker å holde på med, nemlig alt som har med ernæring, mat, trening og helse og gjøre.

Det gir meg også sjansen til å følge med på alle og alt det andre som rører seg der ute, selv få inspirasjon,  nye ideer, ting jeg har lyst til å teste og lære om, eller trenger å bli minnet på mange ganger. Alt dette får jeg via sosiale medier, selv om jeg ikke bor midt i storbyen der «alt skjer», og det setter jeg SÅ stor pris på! Jeg føler virkelig at jeg både gir og får.

Jeg har de siste månede hatt en godt planlagt blogg, og alltid gledet meg til å skrive, ta bilder, filme, poste og dele.  Nye ideer hele tiden. Jeg får jo massevis av positiv feedback, som jeg setter såå stor pris på, og som gjør at jeg fortsetter. Men så dukker det også opp kommentarer og saker i både mine og andres kanaler som samtidig får alt til å virke bare meningsløst.

Historier om unge jenter og gutter som føler på kroppspress, samfunnspress, at de aldri er bra nok. De sliter med psykiske problemer, prøver å ta livet sitt… eller har gjort det. Det kommer saker som DENNE og DENNE. Og det er alltid noen som vil gi bloggere/influencere skylden.

Jeg får spørsmål om detaljer om kosthold, «spiser du så lite?», «spiser du aldri godteri?», «skal jeg spise sånn eller sånn», «er det feil eller riktig?», «jeg får dårlig samvittighet når du trener og spiser sunt…»

Da kjenner jeg på at får jeg bare lyst til å pakke sammen og legge bort hele greia. At UANSETT hva jeg skriver, viser, sier eller gjør er det NOEN som kan ta det feil, og bruke det negativt i sitt liv. Begynner jeg å tenke for mye på dette tørr jeg plutselig ikke å vise eller skrive noen ting, plutselig var ikke de planlagte innleggene viktig nok, bra nok eller riktig nok likevel. Og alt føles meningsløst. Hva er egentlig vitsen liksom?

Men så kommer meldinger som dette…

…og da får jeg troen på at jeg gjør NOE riktig i alle fall. Så takk for det! Ord som «genuin og ekte», «UTEN å få dårlig samvittighet», «balanse» og «får lyst til å være GOD mot kroppen min» setter seg.

Så etter noen dager med bare negative tanker rundt det hele, har jeg valgt å ta sjansen på å fortsette som jeg gjør, i håp om at det gjør mer nytte enn skade. JEG vet hvem JEG er, hva jeg står for, hvilke verdier jeg har, og håper det kommer frem til dere. Så må man vell også bare godta at noen kan ALLTID toke ting «feil». Mens én sitter og blir superinspirert av at jeg baker surdeigsbrød og takker og priser for at jeg deler…  så vil det alltids sitte noen andre som får dårlig samvittighet for at jeg gjør det og ikke de, og føler deg dårligere med seg selv. Noen kommer alltid til å slite med seg selv, uansett hva jeg sier og gjør, og det er dritkjipt! Men jeg håper at jeg stort sett klarer å formidle noe positivt.

…også er det vell kanskje vanlig, og til og med litt sunt å tvile på seg selv og jobben man gjør noen ganger, uansett hvilken jobb man har? Er den viktig nok, bra nok? Kunne jeg gjort mer, eller noe annerledes?

Men dette vil jeg du skal huske på: 

 • IKKE sammenlign deg med meg! Eller noen andre. DU er ikke meg! Husk, jeg har studert ernæring i 5 år, og idrett i 3-4 år. Jeg elsker å holde på med dette, teste og prøve ut, hver eneste dag. Det er en STOR interesse og del av hverdagen min. Alt som har med mat, trening og helse… jeg prioriterer det, og TAR meg tid til det. Jeg har også en jobb og en hverdag som gjør at jeg kan og har lyst til å gjøre det jeg gjør. Du har kanskje en helt annen utdanning, jobb, og ikke mint hverdag enn meg. Du har kanskje til og med tre barn, eller bare velger å prioritere andre ting. Mitt liv og alt jeg gjør kan ikke passe inn i ditt liv! Ikke en gang maten jeg spiser eller lager trenger å passe inn i ditt liv.
 • Bruk heller det du får fra meg og andre som inspirasjon. Noe får du lyst til å ta med deg, resten lar du bare passere. Du MÅ ikke gjøre noe som helst av det jeg eller andre gjør. Kanskje trives du best akkurat sånn som du har det, akkurat nå!
 • Har du spørsmål eller sitter inne med noe spesielt som plager deg, ta kontakt, si det til meg <3
 • Får du mer dårlig enn god samvittighet; IKKE følg meg, eller andre det gjelder.
 • Du ser aldri ALT jeg spiser og gjør i løpet av en dag, en uke, en måned, et år. Kun en bitteliten brøkdel. Jeg viser bevisst ikke noe om gram, kalorier eller antall porsjoner, og du klarer ikke å SE hvor mye kalorier jeg spiser. Det er ikke relevant for deg.
 • Mat og dårlig samvittighet hører IKKE sammen!  Utskeielser og kos hører ogå med i et «perfekt» kosthold!

<3

12 kommentarer

 1. Lene Enge Olsen

  Kjære dæ.
  Håpe virkelig du fortsette med det du gjør.
  Av og til e det kanskje sunt å sjå med ett annet blikk på det man gjør, men ikke fordi andre sier du bør gjøre det.
  Æ synes du e inspirerende, morsom,genuin og æ lære masse av dæ.
  Synes måten du skriv om kosthold og trening på e mye mindre «hysterisk» enn det mange andre gjør. Keep up the good work!
  Og ha ei strålende hælg.
  Vennlig hilsen Lene

  1. Maren Aasen

   Tusen takk for fine ord, Lene! Jeg fortsetter! Finner så mye glede i dette selv også 🙂 Og veldig fint å høre at så mange får mye positiv inspirasjon ut av det! God helg!

 2. Heia deg Maren!! 🙂

  1. Maren Aasen

   Takk Stine 😀

 3. Veldig bra innlegg, Maren! Jeg heier på deg og du er en stor inspirasjon! Jeg kommer aldri til å sammenlikne meg med deg, men å hente tonnevis med inspirasjon fra deg, DET gjør jeg!❤️❤️ Takk for at du er du, og for alt du deler!

  1. Maren Aasen

   Tusen takk, så fint å høre! Det varmer mer enn du aner!! 😀 <3

 4. Kathrine

  Håper du fortsetter! Som utflytta Inderøyning er det arti å følge med på hva du får til med Kambuchaen og bloggen er jo super ? Jeg baker mye med surdeig og synes du skriver mye interresant om mat og ernæring. Dessverre er det slik at noen må skylde på andre/noen, dersom ‘’ting ikke gikk som det skulle’’. Skulle ønske flere kunne bli tøffere, vi må slutte å sammenligne oss så voldsomt med hverandre og bare være oss selv, det er stort sett godt nok ? God helg!

  1. Maren Aasen

   Tusen takk for det =D Enig, slutte å sammenligne, heller finne inspirasjon litt her og litt der, der det passer hver enkelt 🙂 God helg!

 5. Du har så fin en blogg å inspire mer enn du ane:) Virke så jordnær å hæli. Håpe på masse mere:)

  1. Maren Aasen

   Tusen takk <3 Jaa kommer masse mer 🙂

 6. Hei Maren!

  Jeg håper du fortsetter med det du gjør! Du inspirerer og sprer lærdom og sunt «matvett» i en ellers så forskrudd mediaverden i disse dager. Du er et friskt innpust og skriver utelukkende faglig sterkt og inspirerende. Stå på, Maren, du er flink!:-)

  1. Maren Aasen

   ÅÅh tusen millioner takk! Det betyr mye :)) Jeg fortsetter!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *