HELSTEKT KYLLING

Naaam dette var så goodt! Og ikke vanskelig i det hele tatt! Og ikke mint; både billigere og mer bærekraftig når du først skal spise kylling, siden du kan bruke hele fuglen, og får mye mer for pengene!

Av én kylling fikk jeg til to middager + ekstra kraft!

  • Middag 1: én middag for to med stekt kylling og grønnsaker
  • Kraft: skråget og beinene kokte jeg kraft av som jeg brukte i suppe neste dag
  • Middag 2: kjøttet som ble igjen av kyllingen sparte jeg på i en boks i kjøleskapet og brukte i suppe neste dag (oppskrift kommer i morgen)

Selve preppinga gikk fort, og ellers stekte den jo seg selv, så ikke mye jobb heller.


HELSTEKT KYLLING 

En hel kylling
Et par klumper smør
1-2 sitroner
4-5 fedd hvitløk
Et par cm. fersk ingefær
Et par cm. fersk chili
Olivenolje
Salt
Pepper

GRØNNSAKER
For eksempel
Poteter
Søtpotet
Løk

  1. Legg kyllingen på ei stekeplate eller i en ildfast form
  2. Putt sitron, hvitløk og smørklumper inn i hullene (foran og bak). Skjær også hull her og der i skinnet og ved lårene og putt inn litt litt under huden. Det gir ekstra saftig og smakfull kylling
  3. Gni kyllingen inn med olivenolje eller smør, salt, pepper, og finhakket hvitløk, ingefær og hili
  4. Tøm et par dl vann i plata/forma og dekk den til med aluminiumsfolie. Stek den sånn først en times tid, da blir den dampet og saftig: ca 1 time midt i ovnen, med folie over, på 180 grader.
  5. Etter en time; ta av folien, legg i oppskjæret grønnsaker, og stek videre uten folie i ca. 30 min for å få skinnet sprøtt. Kjør gjerne på litt grill eller varmluft også de helt siste minuttene.
  6. Har du steketermometer skal den være 68*C, men vi tok bare tiden. La den hvile 10-15 min før du skjærer i den.

    Husk; spar på restene og bruk i suppe eller salat.
    Og kok kraft på beina! Se hvordan du lett lager kraft HER!

Nooom nom! Og i morgen kommer en digge mexicanske kyllingsuppa jeg legde av restene!!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *