MEXICANSK KYLLINGSUPPE

Skjønner at jeg må slutte å skrive «kommer i morgen…» siden det tydeligvis ikke skjer ;p Ikke nå om dagen i alle fall. Plutselig er jeg stuck på jobb i 15 timer, og da er det MAT og senga som har førstepri, ikke blogg 😉 Sååå heeer kommer oppskrifta på den sjuukt gode mexicanske kyllingsuppa jeg snakket om!

Etter den helstekte kyllingen jeg la ut oppskrift på, så ble det som sagt igjen både en del kjøtt, og så klart skråget og beina. Jeg rensket kyllingrestene av beina og la de i en boks i kjøleskapet, og puttet skråget og beina i en kasserolle, dekket de med vann, hadde i litt salt og eplecidereddik og kokte kraft på de.

Film og oppskrift på hvordan du lager kraft finner du HER

Neste dag brukte jeg krafta + kyllingrestene og lagde denne suppa som ble suupergod!

Og fortvil ikke, du kan selvfølgelig lage den med buljongterninger og kyllingfillet/lår også, om du ikke orker å tenke på helsteking, kraft og hele den pakka der. (..regner jeg med… har ikke testet men). Du kan til og med droppe kyllingen om du vil kjøre vegetar. Sky is the limit folkens!

Må innrømme at jeg husker ikke heelt eksakt oppskrift, siden det meste går på slump her i huset, og skrev ikke opp. Men sånn ca sånn ble det, også smak til!

MEXICANSK KYLLINGSUPPE

TIL SUPPA
ca 400 g kylling uten bein
1 liter kyllingkraft / buljong
1 boks kræsja tomat
ca 200 g kokosmelk eller fløte
1 løk
2-3 fedd hvitløk
1 rød paprika
1/2 bunt fersk koriander
1/2 chili
Spiskummin
Salt

CUACOMOLE 
3-4 avokado
2 lime
1/2 løk
Salt
1/2 bunt fersk koriander
Tortillachips

  1. Varm kokosolje eller olivenolje i en kasserolle.
  2. Kutt løk, hvitløk og chili smått og stek i et par minutter først
  3. Tilsett kraft/buljong, tomat, kokosmelk/fløte, salt og spiskummin (masse spiskummin! Smak til).
  4. Tilsett kyllingrestene, evt. kyllingfillet som du først har skjært opp i små biter og brunet i stekepanna
  5. La det stå på småputre i 10-15 min så smaken trekker godt inn, mens du lager guacomolen
  6. Guacomole: mos sammen i ei skål; avokado, lime og salt, og rør i til slutt hakket løk og koriander
  7. Tilsett til slutt i suppa; paprikabiter og koriander. Kok 5 minutter til, også er det klart.

Server guacomole og tortillachips ved siden av.

Jeg syntes faktisk det var best å spise med litt chips og guaco oppi suppa… just sayin 😉 Og OMG tenk deg med litt ost på toppen!!! Prøøøv det du! Det hadde jeg gjort, om jeg hadde tålt det.

Det ble litt sånn fredagskos over denne suppa vil jeg si, så kanskje noe å teste til helgen 🙂 Neste gang kanskje jeg lager denne i wonderbaggen (slowcookeren)….

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *