DET ER LOV Å VÆRE SLITEN

Gooood lørdags morgen!

Såå deilig å våkne helt uthvilt og full av energi. Det er noe jeg føler jeg har manglet litt de siste ukene.

Jeg snakker jo mye om å spise mat som gjør at man holder energi og konsentrasjon oppe, jeg elsker å trene, og vil helst få gjort mest mulig i løpet av døgnet, og som regel er døgnet så alt for kort! Jeg hadde tenkt å skrive om dette… om å ha mye energi, eller lite. Også postet Pia Seeberg et innlegg som ble passet midt i blinken…


ENERGI ER IKKE NOE DU FÅR, DET ER NOE DU SKAPER SELV.
Les innlegget HER.

Og det er jeg såå enig i! Måtte kommentere til Pia at jeg vet ikke hvooor mange ganger jeg har ligget på sofan etter middag, med en avtalt treningsdate, og tenkt at nei, i dag gåååår det bare ikke… ikke sjans Zzzzz. Men så kommer man seg opp og ut, også skjer det noe magisk, du får DEN økta og kommer hjem full av energi. Og man kan unders hvor i huleste kom den energien fra? Jo, den lager man selv.

Som regel er jeg for å «lytte til kroppen», men akkurat her må det en god dose erfaring til også, får å klare å skille mellom når det faktisk er best å bli liggende på sofan, og når du ikke må la deg lure 😉

Men, det jeg eeegentlig ville si da, som på en måte er litt det motsatte… men med alt mas og kjas om hvordan få mer energi, være sharp og jobbe hardt 24/7, så tenker jeg at det er fint med en påminnelse om at det er OK å være litt liten i perioder også. Særlig nå på denne tida av året. Jeg har helt klart kjent litt ekstra på det de siste ukene, og tipper jeg ikke er alene.

Det kan være mange årsaker til det; mørket, kulden, lenge siden vi har sett sol og fått godt med D-vitamin. Jeg synes senvinteren gjerne kan være litt lang, tung og traust. I tillegg til litt ekstra mentalt stress på jobb i perioder, litt for lite søvn og litt for mye kaffe. Noen har kanskje barn i tillegg, eller andre greier å deale med.

Og vet du hva… DET ER OK.

Vi MÅ ikke være på topp og 100% full av energi 24/7, året rundt. Jeg tenker at vi alle har perioder med highs and lows. De kommer og går. Det trenger ikke å bety at man er syk, svak, deprimert, gjør noe galt eller spiser feil.

Kanskje trenger man ikke hige sånn etter å «fixe det» eller bli bedre… akkurat nå. Kanskje trenger man bare vår og sol, gjøre litt mindre, få litt mer frisk luft, vente til det har roet seg på jobb… eller til kidza har blitt litt større ;p

Lysere dager og sola som titter frem gjør hvertfall såååå mye for meg kjenner jeg. Og det er det jeg trøster meg med, nå er det verste over, og mere energi, glede og lyst er på veiii! Dessuten har jeg planer om å gjøre to tiltak neste uke. Ikke noe drastiske greier, men de to viktigste for min del. Hintet om det ene på instastory i går. Kanskje noen joiner?  😉

Nyyt helgen, hvil godt og lad opp til ny uke folkens!

2 kommentarer

  1. Mari Maria

    Dette var utrolig fint Maren! 🙂 Kjenner meg veldig igjen i det du skriver og ser fram til mere sol og lysere dager, det gjør såå godt!☀️

    1. Maren Aasen

      Ja regner med jeg ikke er alene på å kjenne dette, og det er viktig å huske på at det ikke nødvendigvis betyr at man gjør noe galt eller man er syk 🙂 Jeg kjenner at bare denne helga med sol, mye ut i frisk luft og godt med søvn har hjulpet mye 🙂 Det blir bedre <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *