EN UKE UTEN KAFFE

De som ikke drikker kaffe tenker kanskje «and….?», mens de som drikker kaffe tenker kanskje «whaaat whyy?!!»

Jeg eeelsker kaffe! Elsker kaffe. Samtidig kjenner jeg at det kan bli litt mye til tider. For det første blir jeg så slimete i halsen. Også liker jeg ikke å være avhengig av det for å fungere i hverdagen. Og det er det maaange som er. Prøv en uke uten, så skal du se at du kanskje er mer avhengig av det enn du tror.

Siden vi har kaffen som vi kan dytte i oss med en gang vi våkner, støtter vi oss kanskje litt mye på den til tider. Det går liksom bra å legge seg litt senere og sove litt mindre… kaffen redder jo oss uansett neste morgen.

Vi er kanskje egentlig trøtt og sliten, men kjører på med kaffe hele dagen for å få den kunstige energien som gjør at vi ikke kjenner på at vi faktisk er trøtt og sliten. Kanskje burde vi heller roe ned noen hakk eller sove litt mer?

For det typisk er jo å drikke ekstra mye kaffe enten når vi er ekstra sliten, eller når vi er ekstra fired up og gira/stressa. Ved det siste tilfelle pumper kroppen allerede ut en del stresshormoner, så å fyre på med kaffe oppå det hele som også øker stresshormonene kan være en dårlig idé i lengden. Men husk, vi har alle forskjellig toleranse for kaffe, så mens noen tåler det helt fint, får andre reaksjoner som skjelvinger, løs mage, dårlig søvn osv.

Les mer om det med kaffe og stress HER, og alternativer til kaffe HER.

 Mine favoritt kaffeerstattere har i mange år vært matcha og yerba mate. Disse kommer jeg til å erstatte kaffekoppen med denne uka, i tillegg til å drikke godt med vann, også Surf Kombucha så klart 😉 Jeg ble introdusert for hvordan drikke yerba mate den ordentlige måten i Portugal i jula, så nå har jeg kjøpt meg yerba mate i løsvekt + denne bombilla´en (sugerøret). Les hvordan du gjør det HER. Kanskje jeg skal lage en film om det?

Jeg kjøpte både teen og bombilla´en på iHerb. (Rabattkode: RGC867)

Det andre viktige tiltaket jeg gjør denne uka for mer energi er så klart å legge meg tidligere. Jeg liker å stå opp tidlig, men ikke så flink til å legge meg tidlig. Dårlig kombo. Og det merker man ekstra godt når man ikke har kaffe å støtte seg på. Og hvordan jeg følte meg første kaffefri dag i går? Helt ok, men definitivt litt ekstra trøtt og slow… Zzzz Satser på det går seg til denne gangen også 😉

Flere som kjører kaffefri uke innimellom? Kanskje til og med denne uka?

16 kommentarer

 1. Såå lurt!!
  Jeg liker godt kaffe, men bli ofte litt uvel ved for stort inntak, eller løs mage.. Tåler dårlig koffein fra før, så kaffe ødelegger meg egentlig helt til tider…
  Å ta pause fra noe man er «avhengig» er supersunt!

  1. Maren Aasen

   Ja, det er både såå godt, og så vanedannende! Var ganske trøtt i går på dag 1, men på dag 2 i dag våknet jeg med masse energi!! Deilig =D Har tydeligvis godt av en pause ja. Men ikke for alltid… 😉

 2. Jaa! Lag gjerne en film om Yerba Mate! Ha en fin dag☀️❄️

  1. Maren Aasen

   Okiiiii I will =D Takk det samme ;-*

 3. Gode tips! Var skikkelig «kaffe-kjerring» før, men avvente meg det i fjor sommer. Nå drikker jeg det en sjelden gang, når jeg trenger en ekstra boost. Og aldri flere dager på rad. Da får en max utbytte uten å være avhengig, som du sier ?

  1. Maren Aasen

   Så bra 🙂 Ja det er målet! Skal absolutt ikke slutte helt, men trenger en pause innimellom, og da merker jeg det går bra med ferre kopper ila en uke 😉

 4. Den yerba mate teen ser jo veldig spennende ut! hva smaker det? (Om det er noen smak som kan beskrive den;) (

  1. Maren Aasen

   Det er ren grønn tre, og smaker akkurat det.. grønn te ;D Så kanskje ikke veldig spennende, men jeg liker det godt 🙂

 5. Christel

  Kanskje litt utenom tema, men jeg prøver 😉
  Jeg har lest litt om din bulletproof coffe og blir umiddelbart veldig usikker på hva «jeg bør stole på». Er selv ernæringsutdannet og forsøker så godt jeg kan å holde meg oppdatert på området.
  Har i dag hørt podcasten «Sterkere» episode 3 – bulletproof coffe, hvor de går sterk imot denne trenden. Har du noen tanker om dette?
  Jeg er på ingen måte i mot de tankene du presenterer på din blogg, og håper ikke du tar dette som kritikk. Jeg er bare fascinert av dine tanker rundt livsstil og ditt forhold til fettrikt kosthold.
  Takk for fine innlegg og all den kunnskap du deler med oss 🙂

  1. Maren Aasen

   Hei 😀 Har ikke hørt podcasten, så vet ikke hva de sier, men skal sjekke den ut 🙂 Noen kjenner seg bra av bulltproof kaffe, noen gjør ikke det, så tenker det er bare å teste og gjøre det som passer deg best 🙂

 6. Hadde egentlig planer om å slenge meg på denne challengen…. meen det ble med tanken gitt. Haha, kanksje neste uke. 😉

  1. Maren Aasen

   Anbefaler en liten pause altså, det føles veldig bra 😀 Men gleder meg til en kopp kaffe igjen også 😉

 7. Yerba mate er ikke grønn te. Yerba mate er planten ilex paraguariensis, mens grønn te er planten camellia sinensis.

  1. Maren Aasen

   Oj et visste jeg ikke, kult, takk! 😀 Det smaker grønn te hvertfall 😉

 8. Jeg kan ikke drikke kaffe. Iallefall ikke mer enn toppen én kopp i uka, og da helst en liten kopp. Jeg kan bli sengeliggende i flere dager dersom jeg drikker flere enn to kopper i uka. Jeg har blant annet ME og Fibromyalgi, og jeg har etterhvert lært endel om binyretretthet. Jeg regner med at det er det at binyrene mine er «trette» som gjør at jeg reagerer motsatt på kaffe enn hva andre gjør.

  Dersom jeg har vært flink lenge, ikke har stresset mye og er inne i en «god periode», -kan kaffe faktisk gi meg energi slik som før. Men dette er ikke noe jeg tør å pushe i lengden, for jeg har erfart flere ganger at jeg går på en smell så fort jeg gjenintroduserer kaffen over flere dager igjen.

  Og det er sårt. For jeg ELSKER ELSKER ELSKER kaffe. Også er det noe sosialt med kaffe. «Kom på kaffe». «kom så tar vi en kaffe». Eller kaffekanna som alle som forsyner seg av på firmamøter. Det er nesten som den røykepausa alle tar. Røyker du ikke, og heller ikke drikker kaffe, -da er du plutselig en skikkelig outsider. Hehe.

  Men jeg har oppdaget en koffeinfri type jeg drikker på jobben. Det hjelper litt. Jeg får smaken av kaffe, og jeg kan føle meg litt som en del av gjengen. Jeg tenker stadig vekk på de tingene du har anbefalt på snapchat som erstatning for kaffe, men jeg har ikke surret meg til å gjøre noe med det. Akkurat nå har jeg dilla på å lage meg varm kakao på havremelk, kakao og kokosblomstsukker. Det å oppdage at dette var noe jeg kunne KOSE meg med, var utrolig verdifullt. (må holde meg unna laktose, gluten, sukker, egg, osv).

  1. Maren Aasen

   ÅÅåh så kjipt! Skjønner hva du mener! Å finne andre alternativer å kose seg med er absolutt vikitg da! Matcha latte har blitt en sånn greie for meg 🙂 Og yerba mate. Også har jeg kaffe innimellom da, og det går helt bra for min del. Kanskje går det bra for det etter hvert også, hvis du får sykdommer under sjakk <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *