MINE BESTE MÅTER Å BRUKE KOKOSOLJE PÅ

Jeg er fan av å bestille diverse tilskudd og produkter på nett, likevel er det noen ting jeg alltid kjøper på den lokale Life-butikken. Jeg er vell innom der minst én gang i måneden, blant annet for å kjøpe kokosolje, og sjekke ut andre spennende ting. For er det én ting jeg er storforbruker av så er det kokosolje, både på kjøkkenet og på badet. Kokosolje kan brukes på så mange forskjellige måter, og finnes i flere varianter. Her er mine to favoritter, og hvordan jeg bruker de. Begge fåes kjøpt i din nærmeste Life-butikk, eller på Life.no.

KOKOSOLJE 
Kokosolje har en helt unik sammensetning av fettsyrer. 90% er mettede fettsyrer som tåler høy varme, og gjør at kokosolje er perfekt å steke med! 70% av fettsyrene er også mellomlange fettsyrer (MCT): kaprylsyre(8%), laurinsyre (45-60%) og kaprinsyre (6%). Disse blir lett tatt opp i cellene våre og forbrent til energi. Det gir derfor et helt supert, langvarig energi-kick!

FORSKJELLEN PÅ KOKOSOLJEN OG MCT-OLJEN
Kokosoljen inneholder både MCT og andre fettsyrer, stivner i kald temperatur og smaker kokos. Mens i MCT-oljen er det kun MCT-fettsyrene som er trekt ut, den holder seg flytende også i kjøleskap, og smaker ikke kokos!! Jeg liker derfor best å bruke MCT-oljen i smoothie, eller kaffe/te hvis jeg ikke vil ha kokossmak.

MINE BESTE MÅTER Å BRUKE KOKOSOLJE PÅ


I matlaging
Kokosolje tåler høy varme, høyere enn smør, og passer derfor utmerket til steking! Jeg bruker også en dæsj i smoothies, grøter og supper, som for eksempel denne spinatsuppa. Det er også genialt å bruke i hjemmelagde kaker, konfekt og snacks. Sjekk for eksempel grønnkålchips, eller rå limekake


I kaffe eller te 

Jeg bruker enten bare en liten skje i kaffe- eller te-koppen, eller tar´n helt ut med bulletproof kaffe/te. Se video av hvordan jeg lager det HER.

Hårkur
Kokosolje har virkelig reddet min tørre hodebunn og slitte tupper! Se video av hvordan jeg gjør min ukentlige cocobun HER. Her brukte jeg en raffinert type uten kokoslukt som du også finner på Life, men du kan så klart helt fint bruke den vanlige kaldpressede!


Sminkefjerner
Om jeg en sjelden gang bruker maskara fjerner jeg den forsiktig med kokosolje og en bomullspad. Fettet fjerner effektivt og skånsomt bort sminke som sitter godt


Oilpulling
…eller munnskyll på godt norsk. Ta en skje (teskje eller spiseskje, up to you) med kokosolje i munnen, og skyll rundt i alt fra 2 til 20 minutter og spytt ut. Dette trikset dreper bakterier, pleier tannkjøttet og du får en fresh og deilig følelse i munnen! Et tips kan være å tilsette en dråpe peppermyntolje også for den superfreshe følelsen.


Massasjeolje
Kokosolje er populær som massasjeolje her i huset! Her kan det også tilsettes eteriske oljer med gode lukter.

Det var bare mine favoritt bruksområder, men det finnes mange fler, for eksempel; hudpleie, barberskum, aftersun, glidemiddel, olje til hårtuppene, ansikts- og kroppsskrubb, solkrem eller pleie til tørre lepper….

Jeg vet nesten ikke hva jeg skulle gjort uten kokosolje jeg 😉


Life sin egen kokosolje finner du HER. MCT-oljen finner du HER

Life har faktisk tilbud på begge disse nå i tillegg til flere andre varer! Så sjekk nettbutikken, eller ta en titt innom din nærmeste Life-butikk! 

2 kommentarer

  1. Hei, jeg så noen av snappene dine hos uperfekte jenter. Jeg har nylig også fått bekreftet intoleranse for melkeprotein og egg. Merket du noe endring i humør, konsentrasjon og energinivå etter du la om til et melkefritt kosthold?

    1. Maren Aasen

      Hei 🙂 Definitivt! Merket store forbedringer både fysisk på kroppen, men også mentalt! 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *