REISHI

Reishi er en sopp som vokser på stubber og stammer av løvtrær blant annet i Norge. Reishi er det ultimate balanserende adaptogenet. Den støtter immunresponsen ved å øke eller redusere immunforsvarets følsomhet avhengig av hva du trenger, og inneholder naturlig betaglukaner som er immunstyrkende. Den kan ha en lindrende virkning ved lette allergiplager og høysnue, og den støtter også kardiovaskulærsystemet og roer ned nervesystemet. Soppen kan både brukes som mat og medisin… fersk, tørket, kapsler, pulver, te eller tinktur. Les mer om reishi HER.

Kapslene er sponset av Life Helsekost. Pulveret kjøpt i Portugal

Jeg har reishi både i pulverform som jeg bruker i smoothie eller lager en reishi latte med mandelmelk. Den har litt spesiell og sterk smak.. nesten litt kakao? Ellers hadde de disse i kapsler på helsekosten. Men siden  reishi er en mild adaptogen, må den tas over lengre tid for å få full effekt av den… det har ikke jeg gjort, og har vel derfor ikke så mye mer å si om den.

Anyone? 

Det var de adaptogenene jeg hadde lyst til å trekke frem for denne gang; maca, chaga og reishi. Også finnes det som sagt mange fler. Jeg synes både cordyceps og ashwaganda høres interessante ut, og har lyst til å teste begge. Moringa har jeg forresten også prøvd. Men maca er og blir min soleklare favoritt, enn så lenge.

Ellers ble jeg overrasket over at aloe vera har adaptogene egenskaper? Jeg har jo en aloe vera plante stående på kjøkkenbordet… jeg får prøve meg på å lage smoothie eller juice av den da…

Noen som har tips til digg oppskrift? 

Nå er jeg på vei til Oslo. Jeg skal være her i helgen, men mest på jobb; skal gå en visning i dag, Mote Med Mening i Gamle Logen, og på søndag skal jeg gå i et show i Oslo spektrum; Haute Coiffure. Så det blir lange jobbdager, men uansett deilig med et lite avbrekk fra den ellers veldig lite glamorøse hverdagen. Og veldig etterlengtet å se venninner igjen, og ikke minst suge inn litt byliv!

God helg <3

2 kommentarer

  1. Spennende lesing! Ble veldig fristet til å teste Chaga selv 🙂 Ha en fin helg og lykke til på visninger <3

    1. Maren Aasen

      Jaa prøv! Skikkelig styrkedrikk vertfall! Takk 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *