Lydbok anbefaling

Siden jeg er ute og reiser, synes jeg det passet å komme med en lydbok anbefaling. En bok jeg hørte på Storytel i påska;

En Liste For Livet
av Lori Nelson Spielman

«Brett har for lengst glemt den gamle listen hun som tenåring laget seg over mål i livet: ‘lære fransk, dra til Paris, skaffe seg hund, finne kjærligheten, få barn, hjelpe de fattige, få et fint hus’ osv. Nå er hun 34 år og har tilsynelatende alt: en god jobb i det veldrevne familiefirmaet og en stor leilighet der hun bor sammen med kjæresten. Når moren dør, blir Bretts verden snudd på hodet. I stedet for at hun blir utpekt som ny direktør for familiefirmaet, får hun fyken, og før hun får sin rettmessige arv, har moren bestemt at hun må fullføre de resterende punktene på listen. Brett, som er knust av sorg, kan ikke forstå hvorfor moren har gjort dette mot henne. Dessuten er det ikke alle punktene som lar seg fullføre. Hvordan skal hun for eksempel klare å etablere et forhold til faren sin, som døde for flere år siden? Og hvorfor har ikke moren strøket over ‘finne kjærligheten’? ‘En vakker og gripende fortelling som minner oss på at vi må leve mens vi kan.»

Jeg kom kjapt inn i historien, og ble nysgjerrig på hvordan det gikk videre med Brett. Det føltes urettferdig at moren som var død tok fra henne jobb, arv og alt hun trivdes med, og ba hun skape et liv hun ønsket som 14-åring…. ikke 34-åring! I starten er hun mye sint og irritert, men så ser vi etter hvert at når alt kommer til alt, kanskje moren visste best likevel. Boka er både fin, trist og frustrerende. Den er ikke så lang, og veldig lett å henge med på og bli hekta på. Jeg hørte den ut kjapt, og ville ikke at den skulle ta slutt. Det er et godt tegn.

Anbefales virkelig hvis du vil ha en letthørt, fin og underholdende bok.

Etterpå hørte jeg enda en bok av samme forfatter; Tilgi Meg. Det var også en fin historie, men jeg ble ikke like grepet av den som den forrige. Jeg ble så klart etter hvert ivrig på å finne ut hvordan det skulle ende, og den ble mer og mer spennende, med en tvist mot slutten. Så jeg hørte kjapt ut denne også, men jeg likte helt klart den første best.

Nå trenger jeg en ny bok! Noen som har et bra tips? Synes det er så vanskelig å velge, derfor blir jeg selv glad når jeg finner sånne «personlige» anbefalinger. Det var sånn jeg bestemte meg for å velge En Liste For Livet. Jeg vurderer De Syv Søstre, som er første bok i en serie på syv bøker. Men har lest litt forskjellige meninger om den. Også er den litt lengre, og som sagt syv bøker… så vet ikke om jeg orker å starte om det ikke er så bra? Noen som har lest/hørt? De bøkene er visst veldig populære da…

Pliiiis fortell meg deres favorittbøker, helst fra Storytel!? Orker ikke lese, bare høre.. da kan jeg gjøre andre ting samtidig 😉 

6 kommentarer

 1. Har også hørt En liste for livet på Storytel, elsket den! Jeg digger De syv søstre. Er på bok nr. 5 nå. Absolut å anbefale 🙂

 2. Kathrine

  Jeg liker veldig godt de syv søstre? lettlest, spennende. De er ikke fantastisk literatur men jeg liker de. anbefaler å lese de på engelsk men det er kanskje bare meg som er sær.

 3. Leste Liste for livet for litt siden og likte den kjempe godt. Ble nettopp ferdig med den første syv søstre boka, og likte den overraskende godt også. Nok til å begynne på nr 2:) Så jeg vil si gi den en sjanse 🙂

  1. Maren Aasen

   Takk for tilbakemelding! 😀 Jeg har allerede begynt 😉 Litt treigere start synes jeg… men satser på det tar seg opp 🙂

 4. Jeg har også hør den, fantastisk fin! ❤️ Du burde høre Morgengry, den ligger på Storytel.

  1. Maren Aasen

   Takk for tips 😀 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *