1/1 BAKKEINTERVALL

Hey babes! Og takk for tips om løping som gravid! Føler meg helt klart tryggere på å løpe nå, så lenge det IKKE er vondt eller ubehagelig. Mange har visst kjent på disse smertene, og forstod det sånn at om man overser de og kjører likevel, kan det føre til plager i bekkenbunnen senere, og det er jo kjipt. Fikk også tips om å kjøre bakkeintervall, type 1-minuttere. Testet det, og det gikk kjempebra! Ingen smerter, og føltes akkurat passe tungt. Men jo brattere jo bedre i grunn. Da øker pulsen fort, uten at man trenger å løpe så fort, og det er mindre belastning på bekkenet. Såå her kommer intervallene.. passer heeelt perf for både gravide og ikke gravide. En deilig, kjapp og effektiv sommerøkt;

1/1 BAKKEINTERVALL 

Finn en lang og bratt bakke

10 min oppvarming; jogg, eller som jeg gjorde – rask gange opp bakken noen ganger 
1 min løp opp bakke
1 min gå ned bakke 

Gjenta 10 ganger 

10 min nedtrapping: jogg eller gå rolig  

Jeg har polar v800 (som jeg elskeeer) der jeg kan gå inn og sette opp program før jeg starter, både minutter på oppvarming, intervaller, pauser og nedtrapping. I tillegg til hvilken puls jeg vil ligge på til en hver tid. Da sier klokka i fra både når jeg skal løpe, stoppe, øke eller senke farten. Det er digg, for da slipper jeg å følge med. Jeg lå mellom 70-80% (stort sett rundt 80) av makspuls opp bakken, og 60-70% (stort sett rundt 70) av max ned. Men for all del, kjør gjerne uten klokke, og ta både minutter og puls heeeelt som det passer deg! Like bra det også 🙂

1 kommentar

  1. Mari Rangnes

    Knallbra Maren!!! Flinka!!!???

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *