CREAMY SMOOTHIE

Som jeg sa, hekta på smoothie igjen, en stund. Ikke noe annet enn det jeg stort sett har i når jeg lager smoothie. Og skriver stort sett alltid hva det er i når jeg legger ut bilde på instastory, men likevel får jeg alltid spørsmål om oppskrift, så heeere it goes… pluss svar på spørsmål jeg ofte får ang. smoothien, litt lengre ned. Jeg gleder meg forresten til solbæra er moden, for det er den beste smoothiebæra jeg vet! Det er ikke lenge igjen nå, da skal jeg hamstre!

CREAMY SMOOTHIE 

2-3 dl kokosmelk
2-3 dl frosne blåbær
1-2 eggeplommer
1 scoop vaniljeproteinpulver
1-2 ss macapulver (kan sløyfes)
Evt. litt vann eller mandelmelk hvis den blir for tykk

TOPPING
Peanøttsmør (øko, uten sukker)
Kokosflak
Hemfrø
Kakaonibs

1) Miks alt i blender
2) Toppes med det du måtte ønske av frukt, bær, nøtter, frø og supermat


DETTE FÅR JEG OFTE SPØRSMÅL OM:

Kokosmelka. Mine favoritter er den rosa i pappkartong fra Rema 1000, eller den øko fra Coop Englamark i hermetikkboks. Begge er kremete og god på smak. Kokosmelka er best når den er kald og tykk, så sett den i kjøleskapet først.

Rå eggeplomme. Egg er kjempebra næring, og smaker ikke noe i smoothie! Den gjør den tvert i mot mer kremete i konsistensen og rund i smaken. Som ekte iskrem. Men rå eggehvite kan være litt verre for fordøyelsen, og avenin i rå hvitte hemmer opptaket av biotin, et B-vitamin. Derfor er hviten bedre å varmebehandle. Tidligere var jeg også intolerant mot eggeprotein, som det er mye av i hviten. Siden jeg spiser MYE rå eggeplommer (bra næring for både meg og han lille i magen), i smoothies, shaker og grøter, velger jeg derfor å ikke bruke hviten. Den kan du evt. spare og bruke til andre ting som skal varmebehandles, som bakst, omelett osv.

Proteinpulveret. Min favoritt er denne. Siden jeg heller ikke tåler melkeprotein så godt, bruker jeg dette som er av ris. Jeg liker også smaken godt, og at det er søtet med stevia. Da trenger jeg ikke noe annen søtning. Men du kan så klart bruke annet type proteinpulver, eller droppe det, og søte med f.eks. banan, stevia eller honning i stedet.

Macapulver. Det kan du lese mer om HER. Det er absolutt ikke nødvendig, men jeg liker smaken.

Topping. Jeg er ikke noe fan av å ha frukt og bær som topping. Jeg synes det blir for søtt, og liker ikke å spise frukt til frokost, på grunn av blodsukkeret. Vil starte dagen med mest mulig stabilt blodsukker. Så bæra som er i smoothien er nok synes jeg. Det er heller ikke ofte jeg har sånn fancy supermat hjemme, så da bruker jeg som regel bare peanøttsmør (sukkerfri, øko), og evt. noen nøtter og frø. Pecannøtter er favoritten. Men nå var jeg innom helsekosten og kjøpte med meg kokosflak, hemfrø og kakaonibs. Jeg liker at det er noe salt og crunchy i det søte og kremete.

Annet som er digg å ha i smoothien både for næring, smak og konsistens er avokado og banan, f.eks. en halv av hver.

Ha en SMOOOOTH søndag <3

2 kommentarer

  1. Nam! 🙂 Åååå ja solbær er bare best! Har det i min frokostgrøt hveeer dag! Plukker så mye hvert år at jeg har mer enn nok til neste sesong 🙂 Klem 🙂

    1. Maren Aasen

      Enig! Gleder meg! Skal hamstre jeg også! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *