GRAVID UKE 24 – navn og mye liv

24 uker done!

Det er 6 måneder det. 6 av 10. Svangerskapsmåneder altså.. for de regner jo 10 svangerskapsmåneder, ikke 9, for den som ikke visste det. Det kan være litt forvirrende. 59% av graviditeten har passert, og jeg har bare 4 måneder igjen. Hjelp. På en måte går det fort, men nå som det begynner å bli så mye liv i magen føles det hele mer real, og 4 måneder kjennes plutselig lenge ut. Jeg vil ha han ut nååå! Neida, vente litt til helst.

Men andre trimester altså, love it! Denne måneden har vært som en drøm. Alt av trøtthet, kvalme og hormoner er glemt. Hadde det ikke vært for den kulen på magen hadde jeg nok helt glemt at jeg var gravid. Jeg føler meg helt som før, spiser, lever og trener (nesten) som før. Alt er så klart litt tyngre og går litt saktere, men foreløpig går det veldig greit. Har begynt å kjenne på stivhet i korsryggen, noen med gode tips her? Og at magen kjennes ut som en sprekkferdig ballong noen dager. Er dette kynnere? Det er ikke noe vondt, bare at det kjennes ut som jeg har spist meg stappende mett, og stinnheten kan vare i flere timer.

Navn; etter vi fikk vite at det var en gutt har vi grublet oss i hjæææl på navn. Sjitt SÅ vanskelig! Det er jo mange fine guttenavn, men det må liksom føles.. riktig. Vi hadde en liste med navn som ble byttet ut i hytt og gevær, helt til vi plutselig landet på ett, som ser ut til å ha kommet for å bli. Luca foreslo det tidlig, og flere andre også faktisk, men jeg var ikke sååå fan av det. Helt til en kveld jeg lå å tenkte på det, og det plutselig føltes helt riktig. Så nå blir det det. Så fremt vi ikke kommer på noe bedre de neste månedene. Vi har allerede begynt å bruke navnet selv, men venter med å fortelle det til han er ute, i tilfelle vi skulle ombestemme oss.

Liv; mini er nå ca 30 cm og veier ca 700g, altså på størrelse med en papaya. Og det er så mye liv! Jeg har begynt å merke døgnrytmen hans. Han er stort sett rolig når jeg er på farten, men på ettermiddagen og kvelden når jeg skal legge meg er det party inni der, og også av og til på morgenen hvis jeg sitter rolig. Vi (mini og jeg) har fått en fast rutine allerede, der jeg ligger med hånden på magen og kjenner på han sparker før jeg sovner. Hver kveld. Han svikter aldri. Luca kjenner det også godt nå, og man kan se det fra utsiden. Det er så fascinerende!

Innkjøp; ikke så mye som en sokk! Helt sant. Stresser ikke med akkurat, men så er vi veldig heldige og ha så mange småttiser rundt oss, så vi får arve, låne og kjøpe mye brukt, både utstyr og klær, i tillegg til å ha et par ivrige strikkere i familien. Følger også med på kjøp-brukt-sider på FB, og på finn.no. Føler ikke vi trenger nytt, dyrt og fancy utstyr. Vi har jo liksom ikke noe erfaring med hva vi vil ha, så tenker det er bedre og ikke bruke for mye penger på det nå, og heller bytte ut litt etter hvert som vi blir litt mer kravstore. Men må vel begynne å få på plass det nødvendige snart, mens formen er på topp.

I dag er det 30 grader og blikkstille vann, så nå skal det fiskes og bades! God helg <3

4 kommentarer

 1. Hei Maren! Jeg er yogalærer og gjore selv yoga for å hjelpe for alt mulig da jeg var gravid! For å avlaste korsryggen er noe av det beste jeg vet å legge seg ned med beina opp etter veggen. Et youtubesøk med «legs up the wall» gir masse videoer. Videre er det å strekke på hamstring ved å f.eks stå bredbeint og bøye overkroppen ned også noe som avlaster. Evt sitte bredbent og lene seg forover, kanskje støtte med puter og legge overkroppen på de. Igjen kan du bruke youtube og søke på prenatal yoga for low back pain og se om du finner noe du liker. Ikke at du må gjøre yoga, men det finnes veldig mange gode øvelser som hjelper i yogaen 😉 Selv bruker jeg siden Yogaglo, men den koster litt hver mnd. Der har de en stor samling med gravid-klasser og de brukte jeg hjemme omtrent hver dag i hele mitt svangerskap. Like viktig som å styrke musklene er det å slappe av i de, så guidet avspenning kan også hjelpe:)

  1. Maren Aasen

   Hei Tonje 🙂 Ja beina opp etter veggen er deilig, noe jeg ofte gjør om jeg er sliten i beina. Men ikke tenkt på at det kan hjelpe for korsryggen. Fint tips! Har også tøyet/lent meg fremover, men synes ikke det hjelper veldig. Men har kanskje ikke gjort det ofte nok. Elsker jo yoga, men har ikke gjort det noe særlig nå det siste månedene… kanskje nettopp fordi jeg ikke vet helt hva jeg skal gjøre nå som magen begynner å bli så stor. Bør nok få litt inspo/veiledning via film her ja. Takk for innspill 🙂

 2. Vi har faktisk termin på samme dag, hehe. Jeg venter ei jente da:)

  1. Maren Aasen

   Åååh så koselig! Gratulerer =D Det nærmer seg nå 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *