KOKOS NAAN (glutenfri og lavkarbo)

My God. Har helt dilla på disse nå, naanbrød laget av kokosmel. De er derfor glutenfrie og lavkarbo. Og SÅ myke, saftige og gode! Bedre enn vanlig naan? Naan spises jo som regel til indisk mat, eller en gryte, altså som tilbehør til middagen. Gjerne smurt med smeltet smør og fersk hvitløk på = hvitløksnaan. Men jeg har i grunn bare spist de som «brød» de siste dagene. Med pålegg, eller favoritten; med fibersirup (evt. honning) og revet kokos! Magaaaad. Perf kveldskos. Superenkelt og kjapt og lage! Skal helt klart lage noe indisk mat og ha disse til snart.

KOKOS NAAN

1 dl kokosmel*
2 ss fiberhusk
1/2 ts bakepulver
100g smeltet kokosolje (evt. smør)
2 dl kokende vann
En klype havsalt

*Jeg brukte kokosmel fra Funksjonell Mat, kjøpt på helsekosten

1. Bland alt det tørre i en bolle, tilsett smør og vann, og rør godt.
2. Kna sammen deigen litt med hendene, trill til store kuler, og klem de flate rett ned i varm stekepanne med kokosolje eller smør. Jeg får til 6 stykker av denne oppskriften.
2. Stek på medium varme til de er gyldenbrune.

Server til middagen, eller som de er med noe godt på.

Jeg stekte noen ekstra naan i kveld som jeg skal ha med på reise i morgen. De passer jo helt perfekt i matpakka! Luca har dratt til Frankrike allerede, og svigermor og jeg reiser i morgen. Først Bordeaux noen dager for å besøke lillesøstra til Luca, også kjører vi til Portugal. Woaaaah det skal bli deilig å komme seg bort litt. Endelig «sommerferie».. he he

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *