KYLLING OG GURKEMEIERIS

Kjapp og enkel middag; stekt kyllinglår, ovnsbakte grønnsaker og gurkemeieris. Har jeg kraft, så koker jeg risen i det, ellers bruker jeg som her; løk, hvitløk og gurkemeie for ekstra god smak.

MARINERT KYLLINGLÅR OG GRØNNSAKER 
2 porsjoner

2 store kyllinglår
1-2 fedd hvitløk
1/2 sitron
1/2 chili
Olivenolje
Salt og pepper
Rosmarin

2-3 gulrøtter
1 løk

1. Gni kyllinglårene inn i olje, hakket hvitløk og chili, sitronsaft og krydder. La det ligge en god stund før steking. Jeg blandet alt i en plastpose på morgenen, gnidde alt godt sammen og la det i kjøleskapet, og lot det ligge der til vi skulle lage middag senere på dagen.

2. Legg kyllinglårene på et stekebrett med bakepapir, sammen med gulrøtter og løk (og evt. andre grønnsaker) skjært i grove biter. Ha også litt olivenolje og salt over grønnsakene.

3. Stek på 200 grader i 20-30 min til skinnet er sprøstekt og kyllingen gjennomstekt. (Jeg brukte varmluft).

GURKEMEIERIS
2 porsjoner 

1,5 dl ris + 3 dl vann
1 ts gurkemeiepulver (evt. en bit fersk)
1/2 løk
2-3 fedd hvitløk
En klype salt

Kok ris sammen med gurkemeie, løk, hvitløk og salt. Server til kyllingen!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *