EPLEPAI MED SMULDRETOPPING

First thing first; GRATULERER MED DAGEN TIL VERDENS BESTE MAMMA som blir 60 år i dag! Hva hadde jeg gjort uten deg.. Jeg kan takke henne mye for at jeg er den jeg er og har kommet dit jeg har gjort i dag. Hun er en «energibombe, bulldoser, duracellkanin og har bare ett gir» blir det sagt, som får til det hun vil. De som kjenner henne de vet 😉 Og ikke minst gjør hun de rundt seg gode, støtter og stiller opp alt hun kan. Vi er heldige som har deg <3

Såå i den anledning ville jeg lage en smuldreeplepai, fordi det er så enkelt, så godt og passer perfekt nå som det er så mye fine epler! Jeg brukte denne oppskriften til Linda Stuhaug, men bruke kun epler, og doblet den.. mange ganger, siden jeg hadde så stor form (ikke den på bildet). Tror i hvert fall jeg firedoblet.. tok det litt på slump til slutt for å fylle opp forma.

Oppskriften til Linda;
EPLE- OG PLOMMEPAI MED SMULDRETOPPING
1 liten pai

1 stort eller 2 små norske epler
500 g norske plommer (jeg byttet ut disse med mere epler) 
1 ss potetmel
2-3 ss sukrin gold
eit dryss kanel og ekte vaniljepulver (kan sløyfes)

Smuldretopping
50 g smør, romtemperert
50 g mandler, grovt hakka
50 g sukrin gold
25 g havremel
25 g havregryn

1. Sett ovnen på 175 grader, over-undervarme.

2. Del plommene i fire og eplene i små biter. Vend inn potetmel og sukrin gold, ha blandinga over i en liten paiform (ca 18 cm i diameter). Dryss over litt kanel og ekte vaniljepulver.

3. Bland sammen det tørre til smuldrelokket og kna inn romtemperert smør med hendene. Det skal bli en klebig, smuldrette masse. Fordel over frukten i paiformen.

4. Steik smuldrepaien på nederste rille i ca. 30 minutter, til smuldrelokket har blitt gyllent. Legg eventuelt over eit bakepapir underveis i steikinga om smuldrelokket begynner å bli mørk.

5. Avkjøl i minst 30 minutter før servering. Serveres med vaniljesaus- eller is.

2 kommentarer

  1. Dette så godt ut! Høsten er sesong for eplekaker og paier. Håper den falt i smak!

    1. Maren Aasen

      Jaa så herlig med norske epler! Ble kjempegodt!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *