KANELBOLLER AV SURDEIG

God morgen! I går var det visst kanelbollens dag, så da prøvde jeg meg på kanelboller da. Jeg er på ingen måte noe baker. Jeg baker liksom mitt faste surdeigsbrød, og det er stort sett det. Synes det er så mye styr med heving og greier, også liker jeg ikke å spise for mye sånn bakst. Meeen det er jo koselig av og til.

Jeg bakte med speltmel og surdeig, og brukte sukrin som søtning. Så da ble de hakket bedere for både magen og blodsukkeret, og det liker jeg 😉 De ble ikke like luftig og lett som vanlige boller med hvetemel og gjær, men smaken var god!

SURDEIGSKANELBOLLER
ca. 20 stk.

DEIG
200 g aktiv surdeig (evt. 100g surdeig + 100g vann)*
250 g melk (valgfri type, jeg brukte mandelmelk)
500 g speltmel
100 g honning/kokossukker
1 egg
5 g salt
80 g romtemperert smør

*Husk å mate opp surdeigsstarteren noen timer før, eller helst dagen før, så den er boblende og aktiv! 


FYLL

200 g smør
100 g sukrin gold/kokossukker
10 g kanel

SLIK GJØR DU
1. Bland alle ingrediensene til deigen unntatt smøret i en bolle, for hånd eller med maskin
2. Kna inn romtemperert smør for hånd, og evt. litt ekstra mel hvis deigen ble veldig klissete
3. La bollen stå på et lunt sted med plastikk over, i 8-12 timer for heving, f.eks. på vaskerommet/badet over natta
4. Ha godt med mel eller en nøytral olje på kjøkkenbenken, og kjevle ut deigen til et stort rektangel
5. Bland sammen fyllet; romtemperert smør, sukrin gold/kokossukker og kanel i en skål, og smør utover deigen
6. Rull opp deigen til en lang pølse, skjær opp til ca 20 boller og fordel de utover to bakepapirkledde stekebrett.
7. La bollene etterheve 1-3 timer på et lunt sted
8. Pensle bollene med egg, melk eller vann før steking
9. Stek midt i ovnen på 200*c i ca 20 min. Avkjøl på rist.

Nå har endelig Luca kommet hjem, weee, livet er komplett <3 Vi våknet lenge før 6 i dag.. kanskje litt jet lagged begge to? Jeg skal i alle fall komme meg på trening nå, har nemlig meldt meg inn på det lokale treningssenteret.. sååå får se om jeg får tatt meg ei god men rolig styrkeøkt før helga setter inn.

GOD fredag så lenge!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *