PUMPKIN SPICE LATTE

Åååh jeg er helt hekta på denne kosedrikken om dagen. Den er poppis på kafeer i storbyen nå i disse gresskar- og halloweentider, og smaker for så vidt også deilig jul!

Pumkin spice, eller gresskarkrydder er en krydderblanding amerikanerne bruker når de lager gresskarpai. Blandingen består ofte av kanel, ingefær, muskatnøtt og nellik. Den kan kjøpes ferdig blandet, eller du kan blande selv og ha stående i en liten krukke. Perfekt å bruke i gresskarpai, eller som her, i en pumpkin spice latte.

For oss som ikke bor i storbyen, er det like så greit å lage seg 😉 Det er ikke veldig nøye hvor mye du tar av hvert krydder, det er litt smak og behag, jeg liker for eksempel ekstra mye nellik i. Men her er et utgangspunkt:

PUMPKIN SPICE

3 ss malt kanel
2 ss malt ingefær
2 ss malt muskatnøtt
2 ss malt nellik

Bland disse krydderne og ha stående i en liten krukke til bruk i pai, latte og alt du ellers vil at skal smake pumpkin spice!

PUMPKIN SPICE LATTE

2-3 dl havremelk*
1 ts pumpkin spice
1 espresso shot (kan sløyfes)

*evt. annen melk. Jeg brukte havre- og mandel Mylk av Berit Nordtrand. Med havremelk blir den søt og god, og du trenger i grunn ikke noe mer søtning. Bruker du vanlig melk eller bare mandelmelk må du kanskje ha i noe ekstra søtning, f.eks. honning.

Varm opp melka, og bland sammen med krydder og kaffe i en blender. (Evt. blend først og varm opp etterpå hvis blenderen ikke tåler varme så godt, sånn som min..).

Kaffen kan fint droppes, særlig hvis den skal drikkes på kvelden. Den er like god uten. Har du gresskarpuré kan du ha i en liten skje av det også, da får du det real deal! (Det hadde ikke jeg..)

2 kommentarer

  1. Nam! Da veit jeg hva jeg skal lage i kveld 😀

    1. Maren Aasen

      😀 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *