MAGEVENNLIG TILBEHØR TIL JULEMATEN

Jeg vil si dette er det perfekte tilbehøret til julematen; fermentert julekål, med tyttebær, ingefær og julekrydder. Jeg lagde denne i fjor også, and LOVE IT!! Fermentert kål stimulerer og hjelper fordøyelsen av den tunge julematen. Det passer jo perfekt til ribba, ha med på julelunsj, eller gi bort i gave. Oppskriften finner du HER. I går lagde vi en stooor porsjon av 7 kålhoder. Det ble 8 store norgesglass. (Vi brukte 2 ss havsalt per kålhode. I oppskrifta står det gram pr. kg i stedet for ss).

2 kommentarer

  1. Silje Dahl-Gulliksen

    Hei! Jeg lurer veldig på dette med å spise kål mens man ammer.. Jeg har en liten en på 5 uker, som forøverig ikke ser ut til å reagere på noe jeg spiser, men jeg vet at mange anbefaler å holde seg vekke fra kål, løk og sterke/krydrede matretter i ammeperioden. Jeg har lest det nye innen forsking på dette med om maten vi spiser har noe å si for melken vi produsere, noe det ser ut til at det kanskje ikke hat i så stor grad som alle tror.. Det jeg lurer på er om du har noen formening om kosthold og amming, i forhold til hva babyen reagerer på og ikke? Er det forskjell på kokt kål og fermentert i den forbindelse, og hva gjør du selv?

    Jeg vet hvor travelt det er med baby, så ikke stress med å svare! Men setter selvsagt stor pris på om du klarer å fiske fram et svar her😄

    1. Maren Aasen

      Hei hei 🙂 Dette er nok veldig individuelt så her tror jeg nesten du bare må teste ut litt selv, er nok ikke noe konkret svar på dette. Lurer selv på det samme for så vidt.. mini har litt luftsmerter, som jeg følte ble verre av rå løk, så det holder jeg meg unna. Har også prøvd noen dager uten kaffe og kullsyre, men merket ikke noe forskjell på det. Fermentert kål er lettere å fordøye enn rå kål.. tester selv litt med det nå som denne julekålen ble ferdig. Har foreløpig ikke merket at han har blitt verken bedre eller verre. Så ja.. er nok bare å prøve seg frem 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *