
Første oppskrift i det nye året blir noe grønt; kremet spinat med havrecrust! Denne lagde vi før jul, inspirert av Jamie Oliver. Men jeg tenkte at det ble nok mat i jula, så det passet bedre å komme med denne nå. Den ble kjempegod, og passer godt som tilbehør til middagen, eller kald i lunsjboksen dagen etter.

KREMET SPINAT MED HAVRECRUST
2 løk
4 fedd hvitløk
2 ts tørket oregano
4 ts muskatnøtt
1kg frossen, oppdelt spinat
100g smør (kaldt)
100g cheddarost (evt.vanlig hvitost)
100g havregryn
100g havremel*
250 ml crème fraîche
Olivenolje
Salt og pepper
*kvern litt havregryn med kaffekvern/blender om du ikke har havremel
- Hakk opp og stek løk og hvitløk i stekepanne med olivenolje på lav varme, sammen med muskatnøtt og oregano
- Ha i frossen spinat, og stek på medium varme i 15-20 minutter til spinat er tint og varm, og vannet fra spinaten har fordampet
- I mellomtiden; del opp smøret i store biter, riv osten, og bland sammen med havregryn, havremel, salt og pepper i en blender, eller kna det sammen med hendene i en bolle
- Ha den ferdig stekte spinatblandingen i en blender sammen med creme fraiche, og blend til en kremete konsistens. Smak til med salt og pepper.
- Hell spinatblandingen over i en paiform (ca 20 x 30 cm), og fordel havrecrusten jevnt utover toppen
- Stek i ca 45 min på 180*c til den bobler og crusten er gylden og sprø
