HVORFOR DU GÅR PÅ SMELLEN

Da er vi godt inne i januar, og noen har kanskje satt seg mål om et sunnere kosthold? Og kanskje gått på en smell allerede? Det er en feil de aller fleste gjør som fører til denne smellen. Heldigvis er den ganske enkel å unngå hvis man bare er bevisst på det. Innerst inne vet du sikkert hva det er allerede også…

Det mange gjør når de bestemmer seg for å spise sunt, er at de ikke bare spiser sunt, men også veldig LITE og MAGERT. Det går kanskje greit noen timer, dager eller uker. Men mest sannsynlig ender du opp med å gi etter for sult og søtsug på ett eller annet tidspunkt, og spise ukontrollert av den maten du prøvde å unngå.

Du gjetter sikkert også hva jeg skal si er løsningen..

Spise NOK mat selvfølgelig, men også nok FETT! Alle skjønner at man bør kutte ned på sukker og junk, men sunt fett kutter jeg så og si aldri ned på når jeg vil tilbake til godfølelsen etter en søtere ferie. Heller det motsatt; mer sunt fett, og samtidig mindre sukker, søtt og karbs.

Å få kontroll på blodsukkeret er nemlig alfa omega for å få kontroll på matinntaket. Typisk kommentar; «åhh jeg har så dårlig selvkontroll». Nei, det har du ikke… du har bare jobbet mot hormonene som forteller deg om du er sulten eller craver noe. Et kosthold uten fett, betyr mer proteiner og karbohydrater. Da er det lettere at blodsukkeret svinger mye opp og ned i løpet av dagen. Når den er nede i en dal, gir det signaler til kroppen om at du har lyst på mat, og gjerne noe søtt for å få opp energien igjen. Du føler deg kanskje litt sliten og slapp i tillegg, og da er det vanskelig å stå i mot.

Så ikke kutt ut fettet, velg heller gode kilder, og kutt ned på karbohydratene for å komme tilbake i vater igjen etter julegodtet. Noen gode kilder som metter godt; avokado, kjøtt, fet fisk, kokosolje, kokosmelk, kaldpresset olivenolje, egg (med plommen), meierismør og andre fete og naturelle meieriprodukter. Spiser du nok av dette, skal du se at du glemmer den sjokoladen eller bollen du gikk og siklet etter allerede 2. januar.

Mettende salat med egg, bacon, avokado og aioli. Oppskrift HER
Baconburger med blåmuggost, uten brød. Oppskrift HER

2 kommentarer

  1. Kva vil du sei er ein fin fordeling av karbo, feitt og proteiner?

    1. Maren Aasen

      Ville prøvd meg frem her. Spis mer fett samtidig som du reduserer karbs til det du synes fungerer bra 🙂 Ofte sulten – mer fett. Klarer du fint å gå 4-5-6 timer uten å bli skrubbsulten er det bra. Blir du sulten/får søtsug etter 2-3 timer er det kanskje for lite fett. Hold protein moderat/som før.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *