SPICY KYLLINGSUPPE MED EPLE OG GULROT

Vi hadde lyst på kyllingsuppe, så da lagde svigermor kyllingsuppe. En skikkelig god en, passe spicy, med eple og gulrot i. Også creme fraiche´n da, den hever smaken.

PS: lyset jobber ikke akkurat med meg og matbildene om dagen, men sånn er livet i Norge. Og jeg har ikke alltid tid til å styre med å sette opp lys og få til perfekte, stylede bilder.. so bare with me.

SPICY KYLLINGSUPPE MED EPLE OG GULRO

450 g kyllingfilet
2 gulrøtter
2 epler
1 løk
2 vårløk
½ rød chili
2 ss garam masala
2 bokser hakkede tomater
5 dl kraft / vann + 2 terninger grønnsaksbuljong
1 dl matfløte/creme fraiche/kokosmelk
Salt og pepper
Persille til topping

1. Del kyllingfiletene i to. Skrell gulrøttene. Kutt gulrøtter, eple og løk i terninger. Finhakk chili og kutt vårløk i tynne skiver.
2. Smelt smør i en kjele. Stek gulrot, eple, løk, chili og garam masalakrydder til grønnsakene er blanke.
3. Tilsett hakkede tomater, kraft/vann+buljong i kjelen. Gi det hele et oppkok og la det deretter småkoke videre i 10 minutter. Tilsett matfløte/creme fraiche/kokosmelk og smak til med garam masala, salt og pepper.
4. Stek kyllingbitene i 2–3 minutter i en stekepanne, og krydre dem med salt og pepper. Tilsett kyllingbitene i suppen før servering.
5. Server suppen med hakket persille eller vårløk over og eventuelt grove bagetter ved siden av.

2 kommentarer

  1. Julie A.

    Denne suppa var ??

    1. Maren Aasen

      Så braaa 😀 Og enig!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *