KETORUNDSTYKKER

God morsdag til alle supermødre! Det er jo litt ekstra stas i år kan du si, selv om vi ikke kjører noe storfeiring. Eller, mamma og jeg har feiret oss selv; Mamma kjøpte blomster til meg, siden Luca glemte det, og seg selv.. hun stoler ikke på at vi husker det. Jeg bakte rundstykker og spiste frokost alene. Mamma lagde middag til meg og jeg spiste alene mens Luca gikk på ski. Haha, vi er ikke så veldig nøye med sånne feiringer, men litt ekstra må det jo være.

Men disse rundstykkene ble gode da! Keto/lavkarbo og glutenfrie rundstykker. Jeg har laget lignende lavkarbobrød og rundstykker før, men de har alltid blitt ganske kompakte. Disse ble sååå luftige og gode på smak, og ikke minst kjappe å lage. Disse kommer jeg nok til å lage ofte. Oppskriften fant jeg på bloggen til Melissa HER.

KETORUNDSTYKKER

200 g kvernende mandler / mandelmel
5 ss fiberhusk
1 ts himalayasalt
2 ts bakepulver
2 ss eplecidereddik
3 eggehviter
3 dl kokende vann

1. Sett ovnen på 175 grader, gjerne varmluft.
2. Bland de tørre ingrediensene i en bolle
3. Gjør klart de våte. Hell først i kokende vann og rør godt. Bruk gjerne en mikser på svak hastighet. Ha i eplecidereddiken og helt til slutt eggehvitene. Miks det hele sammen i noen sekunder. Deigen skal være klissete!
4. Bruk en skje til å forme små rundstykker og legg på bakepapir. De hever mye! Stekes nederst i ovnen i ca 45 minutter.

Så er det bare å spise med et tykt lag smør og ost, da da har du en skikkelig solid frokost 😉

Jeg liker de best når de er nystekt og litt sprø, så pleier å frese de opp litt på varmluft i ovnen eller i brødristeren før jeg skal spise hvis de ikke er nystekt.

6 kommentarer

 1. Hei! Takk for oppskrift ☺️ Lurer på hvor mye en kopp grovkvernede mandler tilsvarer i desiliter?

  1. Maren Aasen

   Jeg brukte én pakke mandler = 200g / ca 2-3 dl

 2. Kan jeg legge om til et lavkarbo kosthold mens jeg ammer?

  1. Maren Aasen

   Det kan du 🙂 Men fint å gjøre det litt gradvis.. reduser litt og litt karbs og legg til litt og litt fett 🙂

 3. Kan man bruke noe annet enn mandler? F.eks linfrø eller sesamfrø? Tåler ikke mandler.

  1. Maren Aasen

   Aldri prøvd så vet ikke hvordan det blir.. men bare å prøve det 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *