LAKS PÅ SPINAT, MED KREMET SAUS

OMG! Denne retten, dere aner ikke hvor enkel og god den er før dere prøver! Maks 10 min å gjøre klart, og 20 min steking.

Jeg lagde denne såå mye før, men nå er det mange år siden sist. Jeg pleide å lage den med creme fraice, så da jeg ble intolerant mot melk ble den bare glemt bort helt. Luca og jeg kom plutselig på den igjen, men nå ville jeg prøve å bruke kokosmelk i stedet for creme fraiche. Jeg var veldig spent på om det ville bli like bra, var redd kokossmaken ville ødelegge. Men det ble suksess, vi kjente ikke kokosen! Du kan så klart bruke creme fraiche, det er kjempegodt, men da har man altså et melkefritt alternativ.


LAKS PÅ SPINAT, MED KREMET SAUS

3-4 porsjoner 

200 g fersk spinat
4 laksefilleter
250 g kokosmelk eller creme fraiche
Ett glass soltørket tomat i olje (ca 280g)
5 fedd hvitløk

1. Ta en ildfast form, og fyll den med spinat. Spinaten krymper mye under steking, så det er bare å fylle forma heeelt opp!
2. Legg laksefilletene oppå spinaten
3. Mos kokosmelk/creme fraice, soltørket tomat med oljen, og hvitløken med stavmikser. Smak til med havsalt.
4. Smør sausen/kremen over laksen og spinaten
5. Stek på 200* i 20 min midt i ovnen til laksen er ferdig stekt

Denne er veldig god å servere med byggryn til, men funker også akkurat som den er.

6 kommentarer

 1. Karoline

  lagde denne i går kveld, med creme fresh, Hadde hjemmelagde nanbrød ved siden som vi duppet i sausen. Nydelig og enkelt! takk for informativ blogg 🙂

  1. Maren Aasen

   Ååh nam det hørtes helt fantastisk ut! Bare hyggelig ☺️❤️

 2. Ser på at du løper en del med vogn. Hvordan synes du den er å løpe med?☺️

  1. Maren Aasen

   Stemmer! Jeg har en EmmaLjunga de luxe, kjøpt brukt, så sikkert gammel modell. Synes den er kjempefin å løpe med jeg! Har jo ikke prøvd noe annet da, så vet ikke hvordan den er sammenlignet med noen lettere/joggevogner. Men jeg synes den er veldig stødig og smooth å løpe med! Liker veldig godt at det er faste hjul! Den er lett å svinge med uansett 🙂

 3. Jeg laget denne i går. Syyykt god! Og den slo godt an hos mannen. Takk for at du deler 🙂 Ha en flott dag!

  1. Maren Aasen

   Åååh hurra, så gøy å høre 😀 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *