MIN TRENINGSPLAN ETTER FØDSEL

Let´s face it, det er ikke bare å hoppe i treningsklærne og ta ei treningsøkt sånn på sparket lengre, med baby i hus. De første seks ukene etter fødsel var naturlig nok trilleturer eneste aktivitet. Etter det begynte jeg sånn smått å trene litt; lett styrke, løpe med vogn og intervaller på mølle. Men det var vanskelig å komme inn i noe rutine. Jeg trente når han sov, men det var jo ikke alltid at han sov så lenge som jeg så for meg. Også måtte jeg kanskje heller jobbe eller gjøre andre ting i stedet, når han først sov.

Men med å omstille hodet litt, synes jeg nå vi har fått en ganske så fin treningsrutine, Noah og jeg. Enten løper jeg meg vogna, eller på mølla hjemme hos mamma og pappa når han sover. Men den største endringen er at jeg nå trener styrke hjemme i stua, mens han er våken!

Når han er uthvilt, mett og fornøyd, og ligger å koser seg på gulvet, tar jeg frem yogamatta, setter på musikk og kjører i gang. Treningsklærne har jeg allerede på fra jeg står opp. Så da er det ingen dørstokkmil, og på 2 min er jeg i gang.

For han er det visst underholdende, og se meg hoppende rundt han, musikk, og litt prat og smil underveis.  Som regel kommer jeg meg gjennom hele økta på 30-40 min uten at han blir lei. Men hvis han blir utålmodig på slutten, tar jeg han opp og bruker han som vekt. Det synes han er veldig gøy!

Min online-PT Adele Tårnes har igjen satt opp treningsprogram til meg, så nå ser uka mi sånn ca sånn ut:

Jeg prøver å få gjennomført minst: 

2 styrkeøkter hjemme 
1 løpetur med vogn, 5+ km 
1 intervalløkt; 54/15-intervaller på mølle, eller bakkeintervaller med vogn 

Og i tillegg yoga og trilleturer som jeg vil, og rekker/orker jeg mer, legger jeg til 1-2 løpeøkter ekstra. Dette fungerer så bra, jeg får gjennomført flere økter i uka uten å føle på at det er stress, og med en fornøyd baby. Snart skal jeg også prøve meg på noen økter på treningssenteret igjen, enten på formiddagen mens han sover i vogna inne på senteret (lite senter, og det var ok), eller mens han er hjemme med Luca.

Hvordan går det med trening for dere med baby, får dere det til å funke, eller er det stress?
Jeg skal filme hjemmestyrkeøktene veldig snart, så dere får se de i sin helhet, og kan teste de ut. (Fine økter for de uten baby og altså). Jeg har noe enkelt utstyr her hjemme som jeg bruker, men om man ikke har det kan man bare bytte ut noen av øvelsene.

4 kommentarer

 1. Jeg har ei på 5 måneder og gjør akkurat det samme som deg:-) Hun sover sjelden så lenge som jeg ønsker til å rekke å trene mens hun sover, så jeg trener heller mens hun er våken og ligger på gulvet eller i babygymmen ved siden av meg. Hun synes det er gøy å se på! Har litt kettlebells, manualer og strikker, så jeg får til ei god økt på 30-45 minutter, alt ettersom hvor tålmodig minsten er. Løper eller går med vogna flere dager i uka, og trener på treningssenter i helgene når pappaen er hjemme, eller av og til på kveldstid når hun har lagt seg, men da frister som oftest sofaen mest;-)

  1. Maren Aasen

   Det høres helt perfekt ut! Digg å få til å gjøre litt forskjellig trening. Og såå genialt å få til treninga når de er våken, da kan man gjøre litt andre ting når de sover 😉 Men jeg er spent på å se hvor lenge det funker da… han blir jo fort større og vil rundt omkring ;p

 2. Jeg har ei på fem mnd. Begynte på treningssenter igjen når hu var seks uker, å trener fire økter i uka med styrke. Jeg trener på kvelden mens pappen har ungen, det er virkelig å anbefale? det er så deilig å komme seg unna litt å få fult fokus på treningen ???

  1. Maren Aasen

   Det høres veldig deilig ut med en liten alenepause ja 😉 Jeg tenker å komme i gang på treningssenteret igjen jeg også nå veldig snart. Skal prøve å ha han med i vogna mens han sover, evt. dra på kvelden når pappaen kan passe ja 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *