SITRONKAKE MED KREMOSTGLASUR (lavkarbo og glutenfri)

Hæ-re-gud for et drittvær det har vært her i helga, storm, snø og regn. Noah har vært litt småsyk også, så vi har bare vært inne og kost oss. Jeg fikk derfor lyst til å lage en kake, type keto/lavkarbo, sukkerfri og glutenfri. Og da ble det denne sitronkaken, og den ble ikke så verst! Glasuren er best da, alltid! 😉

Hvis om man ønsker en melkefri glasur kan man nok bruke en melkefri, vegansk kremost, (uten at jeg har testet hvordan det blir).

(Jeg tok utgangspunkt i DENNE oppskriften).

SITRONKAKE 

40 g kokosmel*
5 egg
40 g sukrin gold
125 g smeltet meierismør
1/2 sitron – saften
1 ts raspet sitronskall
1/2 ts fiberhusk
1/2 ts salt

*jeg kjøpte kokosmel fra Funksjonell Mat på Life

KREMOSTGLASUR

250 g naturell kremost
3 ss sukrin gold
1 ts vaniljeessens evt. pulver
1 ts raspet sitronskall

SLIK GJØR DU

1. Skill eggeplommene og hvitene
2. Pisk hvitene stive i en bolle
3. Tilsett resten av ingrediensene i bollen, eggeplommene også, og miks godt sammen
4. Hell røra i en bakepapirkledd brødform, og stek midt i ovnen på 180*c varmluft i ca 40 min
5. I mens rører du sammen glasuren; kremosten, sitronskall, sukrin og vanilje
6. La kaken avkjøle seg litt før du smører på glasuren. Pynt med for eksempel revet sitron eller kokosflak.

Den var god til kaffen både i går kveld og i dag tidlig denne! Jeg liker sånne lavkarbo/keto kaker fordi jeg kan spise de og føle meg bra etterpå! Da mener jeg ikke sånn at jeg ikke får dårlig samvittighet, men at jeg ikke blir trøtt, slapp, kvalm og får mere søtsug. Jeg kan ta et stykke til søndagsfrokosten og vite at det er mye bra næring i den, og uten at forstyrrer blodsukkeret særlig.

God søndag <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *