EN VELDIG GRØNN SMOOTHIE

Grønn smoothie er kanskje ikke det første man tenker på i påska, men vi er hjemme, så da blir rutinene ganske lik sånn de er til vanlig. Vi var på hytta en tur helga som var, med skitur i knallsol, så fikk skikkelig påskestemning da! Men det er ikke så veeldig praktisk med en 5 mnd. gammel baby i snø og sol, han sov i pulken, men ellers var det liksom lettest å være inne. Så resten av påska feirer vi her hjemme på bar bakke. Så tar vi heller en dagstur på ski med han i pulk hvis vi føler for det.

Sååå derfor denne veldig grønne smoothien i dag altså. Jeg fikk noe superfoods fra Supernature; spirulina og rice bran, så hadde i det for en ekstra booost.

Spirulina er en næringsrik alge som blant annet inneholder jern, og B-vitaminene riboflavin, niacin og B6 som bidrar til å redusere tretthet og utmattelse. I tillegg til krom som er bra for blodsukkeret, og A-vitamin for immunforsvaret.

Rice Bran består av den spesielt næringsrike delen av skallet til riskliet som man mister ved koking av ris. Den er naturlig rik på E-vitamin, niacin, riboflavin og sink – viktig for hud, hår og negler.

..og apropos! Jeg har begynt å miste en del hår på grunn av amminga.. så må kjøre på litt ekstra med mineraler og B-vitaminer nå!

I dagens VELDIG GRØNNE SMOOTHIE hadde jeg sånn ca;

2 dl frosne skogsbær (evt. andre bær, eller mango) 
2 dl kokosmelk (eller annen melk)
2 never fersk spinat (eller fryst) 
1/2 avokado
2 ts rice bran
2 ts spirulina (start med 1 hvis du ikke vil ha så kraftig smak)
1 scoop vaniljeprotein (for protein og søtning. Bruk evt. annen søtning hvis du dropper denne)
En bit fersk ingefær (ca 1-2 cm) 
En squeez sitronsaft

Ingefær og sitron gjør det hele litt freshere på smak. Miks alt i en sterk blender.
Jeg toppet det hele med hempfrø, men noe crunchy er også godt, f.eks. kakaonibs.

GO´ grønn og gul PJÅSK! 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *