SUNN OG SOMMERLIG SALATDRESSING

Naaam denne dressingen ble såå frisk og god! Helt perfekt å ha som tilbehør til grillmaten i sommer! Mange kjøpedressinger er fulle av sukker og tilsetningsstoffer, men det er jo så enkelt og lage egen, sunn dressing! 

Som grønt brukte jeg bare et brokkolihode; skjærte det i biter, stekte det på 200* varmluft i ca. 10 min så de ble litt brune og crispy i kantene, også helte jeg dressingen over rett før servering. Og med det ble et ganske så kjedelig brokkolihode til nydelig, sommerlig middagstilbehør! Dressingen passer så klart til hvilken som helst annen salat også.

Som base til dressingen brukte jeg Forever Aloe Vera Gel. Den, og de andre aloe vera juicene deres har jeg skrevet om HER. Aloe vera har en frisk, bitter og syrlig smak, som gjør at den passer bra i matlaging. En kan jo alltids blande den i smoothien, men jeg synes den passet ekstra godt i denne dressingen, sammen med det søte og syrlige. Det som er viktig å huske er at aloe vera ikke skal varmes opp, så brukes kun i kald mat og drikke.

Og med så mye som 99,7% aloe vera i jucen, og ikke noe tilsatt sukker, får du en sunn dressing som ikke bare smaker godt, men også gjør godt! 


SUNN OG SOMMERLIG SALATDRESSING 

1,5 dl Forever Aloe Vera Gel
1 dl olivenolje
2 ss hakket ananas eller mango
1/2 presset lime eller sitron
1-2 ss hakket koriander
1 ss revet ingefær
1/2 ss finhakket fersk chili
1-2 ts honning
Salt og pepper

Rør sammen og smak til med salt, pepper og honning. Hell dressingen over salaten rett før servering.

Bruker du mango er det kanskje ikke nødvendig med honning. Jeg brukte ananas, så da var det godt med en liten dæsj honning for å balansere det syrlige og bitre.

Åååh jeg bare eelsker skikkelig GODE dressinger, som gjør at du ikke vil slutte å spise av salaten! Det er virkelig prikken over i-en til måltidet, spør du meg.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *