RÅ SJOKOLADEMOUSSE

Denne rå sjokolademoussen pleier jeg å lage når jeg har lyst på noe godt, og da spesielt sjokolade, men samtidig vil ha noe sunt og næringsrikt. Den er superenkel og kjapp å lage med få ingredienser.

Jeg har brukt råkakaopulver fra Supernature. Den blir fremstilt skånsomt og ved lav varme for å gi deg de aller beste næringsstoffene fra kakaoplanten. Rå kakao inneholder protein og magnesium, så denne moussen kan du nyte med skikkelig god samvittighet!


OPPSKRIFT

2-4 porsjoner

2 modne avokado
4 ss flytende honning eller agavesirup*
1 klype havsalt
4 ss Supernature råkakaopulver
Supernature Gojibær
Supernature Kakaonibs

*Hvis du ikke har flytende honning kan du varme den forsiktig først. Vil du ha moussen helt lavkarbo med minst mulig sukker, kan du bruke fibersirup som søtning.

  • Miks avakado, honning og havsalt godt med en stavmikser til det er klumpefritt. Smak til med mere søtning og kakaopulver hvis det trengs.
  • Fordel i 2 – 4 små glass eller skåler. Moussen er ganske mektig, så det blir enten 2 litt store porsjoner, eller 4 litt mindre som dessert.
  • Topp det hele med bær, kakaonibs og gojibær. Ikke vær grådig med toppingen!

Bærene frisker opp den mektige moussen, gojibærene gir tyggemotstand og kakaonibsen gir crunch, så for meg er dette den perfekte blandingen som topping! I tillegg til spennende smak og konsistens, tilfører supermaten ekstra næring:

Gojibær
Økologiske, soltørkede, viltvoksende gojibær. Disse er rike på antioksidanter,  vitamin C og A, som er bra for blant annet huden og synet. Disse kan brukes på samme måte som rosiner, for eksempel som tursnacks sammen med nøtter og kakaonibs, eller som topping på grøt, smoothie og dessert.


Kakaonibs
Kakaonibs er rå kakaobiter som inneholder gode næringsstoffer som protein, fiber og magnesium. Disse passer som topping på smoothie og dessert, eller som snacks sammen med nøtter og gojobær. 

Klikk HER for å lese mer om alle produktene til Supernature. Du finner de også i helsekostbutikkene Life og Sunkost, over hele landet!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *