LAKS MED SOYASAUS, WASABI OG SESAM

Altså. MAN.

Keen på en ny, enkel middagsoppskrift for å imponere venner? This is the one.
Elsker du sushi, kommer du til å elske denne. 

Og cred til mamman til Eivind som serverte oss dette på hytta i Sverige! (Eller i alle fall noe lignende.. jeg prøvde meg frem, så er kanskje ikke heelt sånn hun gjorde det).

Og en ting til.. jeg kjøpte nettopp denne Coconut Aminos på iHerb.com. Det er en erstatning til soyasaus. Den smaker nesten akkurat som soyasaus, kanskje bare bittelitt søtere, og mindre salt. Den er laget av to ingredienser; havsalt og kokosnøttre «sap» (en saft fra kokospalmen, tror jeg?). Jeg synes den var kjempegod, og super å bruke til alt man kunne hatt soyasaus på.

Så jeg brukte den til laksen, men man kan godt bruke vanlig soyasaus så klart.

LAKS MED SOYASAUS, WASABI OG SESAM
2-4 porsjoner 

4 laksefilleter
5 ss soyasaus
1/2 ts wasabi
5 ss sesamfrø
Syltet ingefær
3-4 ss sesamolje til steking*
Jasminris

*En kan så klart bruke annen olje enn sesamolje, men den gir en veldig god og spesiell smak til denne retten, så anbefales virkelig. Kjøpes på vanlig butikk, den står sammen med sushivarene. Der finner du ingefær og wasabi også!

1. Sett risen til koking
2. Bland soyasaus og wasabi i en skål (stor nok til å få plass til laksen). Bruk mer wasabi hvis du liker det sterkt.
3. Rull/bad laksefilletene godt i sausen, og strø på godt med sesamfrø samtidig, rundt hele. Du kan også bruke vårløk her! ..det glemte jeg.
4. Stek laksen i sesamoljen. Men ikke for lenge, den skal være bare akkurat stekt (neesten litt rå noen plasser).
5. Lag en enkel salat

SALAT
Jeg gjorde det veldig enkelt men kun salatmix, cherrytomat, olivenolje og balsamicoeddik.

Server laksen, sammen med ris – ha litt soyasaus på risen også, syltet ingefær og salat. 

Dette tok meg 15 minutter å lage, altså så lenge som risen kokte. Perfekt kjapp sommermiddag!

4 kommentarer

 1. Stine Elise

  Hei
  Jeg sliter med lekket tarm. Har intoleranse mot melk, egg, hvete, gluten, rug, spelt og gjær. melk og egg var verst, mens de andre var bare på nivå 1. Har du noen råd til hvordan jeg kan behandle lekket tarm, og hva jeg eventuelt kan spise som demper betennelser i kroppen? vil det være gunstig for meg å ta candaway?

  1. Maren Aasen

   Hei 🙂 Her har jeg skrevet et innlegg om fordøyelse; https://www.marenaasen.no/2018/05/24/slik-fikser-du-fordoyelsen-din/
   For konkret veiliedning ta kontakt med en av de jeg foreslo i forrige kommentar. Jeg har ingen erfaring med candaway…

 2. Stine Elise

  Så på »om meg» at du ikke tar for deg flere klienter. Gjelder det fortsatt?

  1. Maren Aasen

   Hei du! Ja, det gjelder fortsatt. Ta kontakt med Mary-Janne (Din Beste Helse på facebook), eller Nina Husø (www.ninahuso.no), de kan hjelpe deg 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *