FISKESUPPE

Luca og Lis var ute og fisket tidligere denne uka, og Lis fikk en torsk, så daaa ble det fiskesuppe. Jeg hadde litt fiskekfraft i fryseren fra før, + kokte litt rekeskall og hadde i kraften av det. Da ble det en nyyydelig smak på suppa. Den ble laget på slump, så oppskriften er bare sånn ca…

FISKESUPPE
10 dl vann/fiskekraft
1 torsk med hodet, skinn og det hele (eller annen hvit fisk)
500g reker
3 gulrøtter
1/2 sellerirot
1 løk
1 purreløk
3-4 fedd hvitløk
1 boks kokosmelk (evt. fløte/melk)
1 pakke fiskeboller
Salt og pepper
Fersk persille

  1. Kok opp ca 8 dl vann/kraft, skru så ned varmen litt.
  2. Del opp fisken i 4-5 biter og legg alt oppi det varme vannet. Det skal ikke koke, bare trekke i ca 10-15 min, til fisken slipper beinene.
  3. Ta opp fisken, rensk den i små biter og legg det på et fat. Hodet og halen kan gjerne trekke/koke litt lengre for å få ekstra smak på suppa, særlig hvis du ikke hadde noe kraft fra før, da er dette viktig.
  4. Rens rekene og legg de til side på et fat, og kok skallet i ca 2-3 dl vann i 10-15 min, sammen med hvitløk. Sil av og hell rekeskallkraften oppi fiskekraften. Da har du til sammen ca 10 dl smaksrik kraft av fisk og reker.
  5. Skrell og del opp gulrot, sellerirot, løk og purreløk. Stek i olivenolje i ei stekepanne til det er mykt.
  6. Ha grønnsakene oppi krafta. Vi tok først bare i halvparten av grønnsakene oppi, og kjørte stavmikseren oppi kaserollen, så hadde i resten. Du kan også kjøre alt med stavmiker for å få en mer kremete suppe, eller la alle grønnsakene være hele for en mer blank suppe.
  7. Tilsett fiskebollene, en boks kokosmelk/melk/fløte, smak til med salt og pepper og varm opp suppa en gang igjen.
  8. Servering: legg litt reker og fisk i tallerkenen, hell over varm suppe og strø over litt fersk persille

Har du mer enn én fisk kan du så klart droppe reker og fiskeboller. Noe annet som er godt er å skjære salmalaks i tynne skiver, legge de rå i bunnen av tallerkenen, også helle over varm suppe. Da blir fisken heeelt perfekt!

Kanskje litt komplisert fremgangsmåte, eller i alle fall å forklare det her :p Men håper dere skjønner, oog tester 🙂

Goood søndags kveld til deg, i morgen er en ny uke, wop wop!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *