«GRILLET REV»… og eple

Neida, vi har ikke spist rev, som i dyret rev, meeen…

 …søtpotet 😉

Da vi var på besøk hos et vennepar i sommer fikk vi servert «grillet rev». Det kreative navnet kom fra en barnekokebok, og har vel noe å gjøre med fargen på søtpoteten å gjøre. Dette var ekstra morsomt siden vi kvelden før hadde vært tilskuere til to store, vakre rever som lusket rundt i hagen deres. Så da jeg hørte at vi skulle ha «grillet rev» til middag neste dag, skjønner dere at jeg ble ørlite… paff, et øyeblikk! :p

Men det er altså så enkelt som grillet, eller ovnsbakt søtpotet, med spiskummin. Når jeg lagde det her hjemme etterpå, skjærte jeg også opp noen epler, og brukte kanel i tillegg til spiskummin. SJUKT godt, og enkelt. Også blir det nesten som en dessert, sammen med middagen.


«GRILLET REV»… og eple

2 store søtpoteter
2 epler
Spiskummin
Kanel
Olivenolje
Havsalt

1. Vask og skjær opp epler og søtpotet, med skallet på. Legg alt på en stekeplate eller ildfast form
2. Hell over en god klunk olivenolje og strø over gooodt med spiskummin, kanel og salt. Bland godt med hendene.
3. Stek på 200 grader i ca 20 min til søtpoteten er myk

Passer godt til kylling, kjøtt eller i en salat.

Grillet rev dere. Så fargerikt, godt og enkelt.

Nå venter jeg på at Luca skal komme tilbake fra bryggeriet, så jeg kan løpe meg en tur. Forrige uke hadde jeg en løpetur på 10 km for første gang etter jeg ble gravid og fikk Noah. Det kjentes SÅ HIMLA GODT! Har lengre prøvd å få tilbake den løpegleden- og formen, men den har sittet langt inne. Har som mål å løpe 10 km én gang i uka, så tar sikte på en sånn tur i dag også. Meeeen alt henger på dagsformen, så vi får se hvor langt jeg kommer.

God onsdag til deg <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *