KREMET SOPPSUPPE (uten melk)

God søndags formiddag!  Noah og jeg er hos mamma og pappa, vi har vært her nesten hele uka siden Luca har vært i på en liten roadtrip og tatt bilder med Douchebags. De har blant annet vært i Ålesund og Trollstigen… Må innrømme at jeg er bittelitt sjalu. Har dere sjekket Douchebags? Dritkule sekker og bagger! Anyways, jeg hadde lyst på noe varmt og godt til middag i går, typ suppe, så da ble det soppsuppe.

Jeg brukte kraft som mamma hadde i fryseren, men du kan så klart bruke buljong om du ikke har det. Skulle så klart hatt fersk selvplukket kantarell også, men deeet hadde jeg ikke. De hadde verken dét, eller fryst kantarell på butikken, så det ble hermetisert kantarell, og det funket helt fint! Oppskriften ble sånn ca sånn:

KREMETE SOPPSUPPE

3 sjalottløk
600 g sopp (jeg brukte sjampinjong og kantarell)
1 liter kraft (evt. buljong)
250 ml kokosmelk (evt. melk/fløte)
Salt
Smør eller olivenolje til steking
Bacon til topping

1. Stek først sjalottløk og sopp i smør/olje i en stekepanne eller rett i en stor kjele. (Jeg stekte først løken, så soppen i to omganger i stekepanne siden det ble så mye, også hadde det over i en kjele etterpå).
2. Tilsett kraften / buljongen og kokosmelk og kok opp.
3. Kjør med stavmikser til kremete konsistens, og smak til med salt. Spe ut med mere vann/kokosmelk om det blir for tykt.
4. Stek baconbiter til topping.

Server suppe toppet med baconbiter og friste urter.


Dette blir middag i dag også det! Også kaker, for verdens beste mamma har bursdag <3
Nå skal vi ut å gå tur i sola. Endeliig litt sol her også, etter aaalt for mange dager med regn. God søndag til deg!

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *