MAROKKANSK KYLLINGGRYTE

Luca ble 30 år forrige uke, så da lagde Lis og jeg bursdagsmiddag for han. Lis hadde med så godt marokkansk krydder fra Portugal, raz el hanout, så vi fikk lyst på ei skikkelig digg marokkansk gryte. Luca og jeg har jo vært sammen i Marokko to ganger, og spist smakfulle grytene de lager, i en tajin. Vi hadde ingen tajin, men det ble SJUKT godt likevel! Krydderet, couscousen, rosinene, mandlene, yoghurten… mmmmmm, den herlige komboen.

KYLLINGEN – Vi brukte en hel kylling og delte opp i biter. Du trenger en kvass (!!) kniv eller en fileteringskniv. Se f.eks. video HER av hvordan du gjør det. Evt. du kan kjøpe ferdig oppdelt. Vil du ha vegetar er denne gryta også kjempegod med kikerter og linser i stedet for kyllingen.

RAZ EL HANOUT – en blanding av flere kryddere. Liiitt usikker på hvor man får kjøpt det, men regner med Meny eller noe i den duren har det?

SRIRACHA – en chilisaus på flaske som de aller fleste butikker har!


Jeg tok utgangspunkt i denne oppskriften.

MAROKKANSK KYLLINGGRYTE
med couscous og yoghurtdressing 

2 løk
5 fedd kvitløk
ca 2 kg kylling (vi brukte en hel på 2,5 kg, men mindre går helt fint)
5 ss olivenolje
2 dl rosiner
2-3 ss sriracha
3-4 ss raz el hanouz-krydder
1 boks hakket tomat
8 dl kyllingkraft (eller annen kraft, evt. buljong)
2 gulrøtter
1 boks kikerter
1/s sitron
Salt og pepper
2 dl mandelflak

 1. Del kyllingen i biter, ha det i en stor bolle, tilsett krydderet og sriracha og jobb det godt inn i kyllingen med hendene.
 2. Brun den raskt i oljen i ei stor gryte. (Evt. litt og litt i stekepanna også ha det over i gryta etterpå om det blir mye på en gang).
 3. Gjør det samme med løk og hvitløk; skrell, del i biter, stek til løken er blank og ha det i gryta.
 4. Hell over hakka tomat og kraft. Kok opp.
 5. Skrell og riv gulrot på et råkostjern. Ha dette i gryta saman med rosiner og kikerter. La småkoke i 10-15 minutt, smak så til med sitron, salt og pepper.
 6. Rist mandelflak i ei tørr stekepanne og strø over før servering.
 7. Lag couscous som beskrevet på pakken. (Kok opp dobbel mengde vann i forhold til couscous, slå det over couscousen, og så er det bare å la det stå å trekke i fem minutter)
 8. Rør sammen ingrediensene i yoghurtdressingen, ooog server med det samme.

 
YOGHURTDRESSING

 • 2 dl yoghurt naturell
 • 1 ss sitronsaft
 • 1/2 bunt hakket fersk koriander

FOR DE MINSTE
Det var flere som ville ha mere barnemat på bloggen.. Noah får stort sett det vi spiser til middag, på en eller annen måte. Her for eksempel, tok vi av en kyllingbit til han før vi hadde på det sterke krydderet og stekte den for seg selv. Så rev vi den i små biter med en gaffel og blandet med kraft, kokt gulrot og couscous. Vipps har du mat til de små også.

2 kommentarer

 1. Hvor får man kjøpt det ene krydderet du nevner i oppskriften? ☺️

  1. Maren Aasen

   Jeg skriver det i innlegget, at jeg er litt usikker, men regner med dagslivarebutikker med litt ekstra utvalg har, f.eks. Meny eller de største Coop 🙂

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *