ALT OM THE SOLUTION KOLLAGEN

Jeg får alltid mye spørsmål om The Solution kollagen fra Oslo Skin Lab når jeg deler noe om det, så tenkte det var fint å få samlet opp spøresmålene som går igjen. Jeg spurte på IG-story hva dere lurer på, og her er alle spørsmålene med svar fra Oslo Skin Lab, og en kommentar fra meg der det er passende. (Flere spurte lignende spørsmål så har da slått de sammen). Ok, so here we go..


Hva inneholder det? Hva er det laget av? Er det bærekraftig/etisk?
The Solution™ Anti-wrinkle collagen inneholder kun 100% rent hydrolysert kollagen av type I som virker på hud. Det spesielle med nettopp dette kollagenet er at kollagenproteinet er hydrolysert, dvs. brutt ned, ved hjelp av enzymer til peptider som kroppen kan nyttiggjøre seg av. The Solution er utvinnet fra bovine kilder (storfe) i forbindelse med matproduksjon. Produsenten følger EUs-regelverk rundt dyrehold, trivsel, fôr og opprinnelsesland.


Er det det samme som marint kollagen? Hva er forskjellen?
Marint kollagen er utvinnet fra fisk og The Solution fra storfe. Det er størrelsen på kollagenpeptidene som avgjør effekten inntak har på huden. Peptidene som brukes i kollagenet i The Solution har studier som viser slik effekt.


Er det like bra/bedre enn andre merker, f.eks. Grat Lakes?
Det finnes mange type kollagenpulver på markedet, men ikke alle har solide studier og dokumentert effekt på hud. Mange inneholder også en blanding av kollagen og vitaminer, og kollagenet kan variere i type. Det finnes flere studier utført på kollagenet i The Solution. Alle studiene er dobbelt-blinde, randomiserte, placebo-kontrollerte og fagfellevurderte før de er publisert i medisinske databaser. I gjennomsnitt ble det målt 20% reduksjon i rynkedybde etter 8 uker. Du kan lese mer om studiene her: https://www.osloskinlab.no/stories/solide-studier/  


Kan du bruke kollagen under svangerskap og når du ammer?
Det finnes ingen rapporterte bivirkninger på The Solution™, og dermed ingenting som tyder på at produktet skal være skadelig for deg som ammer eller er gravid. Vi anbefaler uansett at du rådfører deg med din lege eller helsesøster før du starter med et nytt kosttilskudd under graviditet og ved amming.

Kommentar fra meg: Jeg brukte kollagen gjennom hele graviditeten, og nå når jeg ammer. Det er jo aminosyrer, proteiner, kroppens byggesteiner, så jeg tenker at det er positivt også når man bygger to mennesker 😉

 Når anbefales det å starte med kollagen?
Kollagen er et protein som finnes naturlig i kroppen og hjelper til med å holde huden fast og spenstig. Fra slutten av 20-årsalderen synker kollagennivået i kroppen/huden med ca 1-2% i året. Man kan derfor starte med kollagentilskudd for å forebygge dannelsen av linjer og rynker allerede i siste halvdel av tyveårene.

 

Hjelper det kun mot hud eller kan denne hjelpe ved f.eks. revmatisme og fordøyelsen? Er det sunt for kroppen?
Det finnes ulike typer kollagen, type 1 virker på hud og type 2 på ledd. The Solution™ inneholder type I kollagen som i studier har vist seg å ha god effekt på hud.

 Kommentar fra meg: Kollagen finnes i og er gunstig for hele kroppen, også for eksempel hår, negler, fordøyelsen, muskler, ledd, knokler og andre organer. Type 1 inngår også alle disse andre stedene, men siden det er aller mest i huden, er det derfor mest merkbar effekt her.

 

Tar kroppen det opp?
Kollagenproteinet som finnes i The Solution er hydrolysert, dvs. brutt ned, ved hjelp av enzymer til peptider, en kjede av aminosyrer. Det er den unike og kontrollerte prosessen der spesifikke enzymer bryter kollagenet ned til kollagenpeptider som er avgjørende for effekten dette produktet gir. Disse peptidene (utviklet av Verisol®) har i doble blindstudier vist å ha god effekt på hudens elastisitet, linjer og rynker. Studier viser at peptider som inneholder aminosyren hydroksyprolin (Hyp) beskyttes mot fullstendig nedbrytning i fordøyelsessystemet. Kollagen finnes også i proteinrik mat, men for at huden skal kunne nyttiggjøre seg av inntaket må kollagenet være brutt ned i eksakte peptidlengder. Se punkt 3 for studiene som er utført på The Solution

 

Funker det, har du merket forskjell på huden?
Kommentar fra meg: Jeg har tatt kollagen i mange år, så synes det er vanskelig å si sånn konkret om jeg ser noe forskjell og om det er på grunn av det ene eller det andre. Tenker heller på det som forebygging, og at det er én av flere ting jeg gjør for hud, kropp og helse. Men huden min har vel aldri vært så bra som den er nå, så noe riktig må jeg vel gjøre.

 

Blir det ødelagt / dårligere effekt hvis det blandes med appelsinjuice?
Kommentar fra meg: Nei. Supert å blande med appelsinjuice, da får du vitamin C i tillegg. C-vitamin beskytter vevet rundt hudcellene som blant annet består av elastin, ooog… kollagen!


Hva smaker det?
Kommentar fra meg: Ingenting! Noen har opplevd at det ikke løser seg helt opp og derfor kanskje smaker litt når man blander i kald drikke. Det som er viktig da er å røre godt og la det stå et par min før du drikker , da får det tid til å løse seg skikkelig opp!


 Hvorfor reklamerer du for dette når litteraturoppsummeringer tyder på ingen effekt? Kan man garantere effekt?
De lærde strides om mangt og mye her i verden, og det finnes selvfølgelig noen som mener at inntak av kollagen ikke har effekt. Men som med alt annet så er et ofte slik at ny forskning kan rokke ved vedtatte sannheter. Det som derfor er viktig å se på de vitenskapelige metodene som har vært brukt under forskningen på dette kollagenet (ref. placebo-kontrollerte etc.) og som viser tydelige endringer i huden.

Effekten av Verisol® er dokumentert i dobbelt-blindede, randomiserte, placebo-kontrollerte studier, som er tilgjengelige i Medline, den verdensomspennende litteraturdatabasen for publisert fagfellevurdert forskning innen helsefag og biomedisin.

Her kan du også lese mer om studiene som er utført på Verisol® kollagenet :

Oral intake of specific bioactive collagen peptides reduces skin wrinkles and increases dermal matrix synthesis. Proksch E, Schunck M, Zague V, Segger D, Degwert J, Oesser S. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(3):113-9.

Oral supplementation of specific collagen peptides has beneficial effects on human skin physiology: a double-blind, placebo-controlled study. Proksch E, Segger D, Degwert J, Schunck M, Zague V, Oesser S. Skin Pharmacol Physiol. 2014;27(1):47-55.

Dietary Supplementation with Specific Collagen Peptides Has a Body Mass Index-Dependent Beneficial Effect on Cellulite Morphology. Schunck M, Zague V, Oesser S, Proksch E. J. Med Food 2015 18(12):1340-8


Kommentar fra meg: JEG reklamerer for det fordi det er et produkt JEG har brukt lenge og er fornøyd med. Jeg brukte også kollagen i mange år før jeg fikk samarbeid med Oslo Skin Lab. Hvis noen er skeptiske eller nysgjerrige tenker jeg at det er jo ikke verre enn å teste 2-3 måneder, se hva du synes, også bare avslutte det om du ikke føler det har noe effekt eller er fornøyd. Det er ikke en one way ticket til månen liksom…. 😉Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *