Laks- og spinatpai

I går fikk jeg lyst på paiii, og da kom jeg på denne digge saken med røkt laks og spinat som jeg og venninnegjengen lagde mye før. Jeg hadde glemt den, helt til hun ene serverte den for ikke så lenge siden. Enkel å lage, og like godt kald i matboksen dagen etter som varm til middag.


LAKS- OG SPINATPAI


BUNN

3 dl mel (jeg brukte spelt)
75 g meierismør
2 ss vann (eller mer, til deigen henger sammen når du knar den sammen)
1/2 ts salt

FYLL

5 egg
3 dl rømme, creme fraiche eller melk (jeg blandet kokos- og mandelmelk)
1 pakke frossen spinat (tint)*
150 g røkt laks
Salt og pepper – smak til

*spinat: du kan sikkert bruke ferske, hele blader også, men jeg synes den som er hakket og fryst blander seg så fint.

1. Begynn med å lage paibunnen. Vend sammen mel og salt i en bolle. Kna inn romtemperert smør (evt. varm det noen sek i micro), og vann til du har en fast deig.

2. Press ut paideigen i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel og forstek paideigen uten fyll i 10 minutter på 200 grader.

3. Press vannet ut av den tinte spinaten gjennom en sil.

4. Bland egg, melk, spinat, salt og pepper i en bolle.

5. Hell fyllet i paiformen når bunnen er ferdig stekt

6. Legg på skiver med røkt laks på toppen

7. Stek i 20-30 min på 200 grader

Server gjerne en salat ved siden av.

Apropos pai… «paí» betyr faktisk pappa på portugisisk… sånn btw. Og «mãe», uttales «mai», betyr mamma.
Da jeg møtte Luca trodde jeg mammaen hans het Mai, siden han alltid sa det til henne. Så ble litt forvirra når jeg skjønte hun heter Lis. Hehe. Dagens avsporing.

Men test denne da, dere! LOVER at den er enkel å lage OG god!

God kveld <3

2 kommentarer

  1. Nam! Lagde denne i dag og skal ha viltgryte i morgen faktisk ?

    Fantastisk god pai, og så kjapp og enkel!

    1. Maren Aasen

      Ååh så gøy at du tester oppskrifter fra bloggen, og at de faller i smak!
      Ja, elsker den paien!! 😀

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *