Chiagrøt

Denne hadde jeg til frokost idag. Det er ikke ofte jeg har søt frokost, men innimellom slår jeg til, og da er sånn som det her digg; chiagrøt med granola (ikke hjemmelaget denne gangen), bær og hjemmelaget bringebærsaft. God som en lett frokost, eller en sunn treat på kvelden.

CHIAGRØT

Valgfri melk  (jeg brukte 50/50 mandel- og kokosmelk)
Chiafrø
Søtning  (jeg brukte vaniljeproteinpulver, men honning eller agave funker også fint)
Bær  (bland inn ferske eller tørket bær om ønskelig. Jeg brukte gojibær denne gangen)

1. Fyll et glass eller en skål, så stor som du ønsker, med melk, tilsett chiafrø, søtning og bær, og rør godt.
Jeg tar det litt på slump. Ha i litt chiafrø, la det stå noen min på kjøkkenbenken, rører innimellom mens det tykner til, og se om du synes det er passe konsistens. Synes du det er for tynt – ta i mer chiafrø. For tykt – mer melk. (det blir også tykkere når det står lengre i kjøleskapet).

2. Sett det inn i kjøleskapet i ca en halvtime, eller over natta, så chiafrøene får svelle skikkelig.

3. Server med frukt, bær, granola… det du måtte ønske.

Hæppi hæppi torsdag til deiiiij. Nå skal jeg snart hente Nois i barnehagen, dagens høydepunkt <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *