Himmelsk god salat

Er dere klare for en sjuukt god salat?

Denne lagde jeg på nyttårsaften i Portugal, men da brukte jeg en nyyydelig chevre ost. Jeg elsker geitost, og det bugner det av i Portugal. Her hjemme er det sjelden jeg kommer over noe bra utvalg av god geitost i butikken, så denne gangen endte jeg opp med å bruke blåmuggost (Nidelven blå fra Gangstad Gårdsysteri så klart, min favoritt).

Finner du chevre, anbefaler jeg å teste det, hvis ikke er en sterk blåmuggost helt nydelig det også. Sammen med grønn salat, honningstekte valnøtter og bakte rødbeter blir dette en himmelsk god salat.

Advarsel: valnøttene blir farlig gode, så lag minst en hel boks, i tilfelle du snackser opp halvparten før de havner i salaten. Snakker av erfaring 😉

HIMMELSK GOD SALAT

1/2-1 chevre eller blåmuggost
Ca 3-4 ferske rødbeter
Salatmix, gjerne med ruccula
1 boks valnøtter
Ca 3-4 ss honning
Olivenolje
Havsalt

1. Skjær opp rødbeter i terninger, legg utover et stekebrett, hell på litt olivenolje og et par klyper havsalt. Stek i ovenen på 200 grader i ca 30-40 min til de er myke. Avkjøl.

2. Ha valnøttene i en tørr stekepanne, ha over honning, og stek på medium varme til nøttene begynner å bli gyldenbrune og klistre seg sammen. Pass godt på, plutselig brenner det seg! Strø over et par klyper havsalt mot slutten. Spre valnøttene utover et fat så de avkjøles. Grovhakk før de skal i salaten.

3. Ha salaten i ei skål, ha over rødbeter, valnøtter og smuldre over osten.

Denne salaten kan serveres som tilbehør til kjøtt eller fisk, som en forrett, eller som en lett lunsj / middag. Andre ting som kan være godt i er eple, pære og spekeskinke.

2 kommentarer

  1. Nydelig! Ser utrolig lekker ut også ?

    1. Maren Aasen

      Den er knallgod 😀 <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *