Kremet kylling med sitron og hvitløk

På tide med en oppskrift igjen. Kylling på menyen.

Jeg ville egentlig bruke hele kyllingbiter, eller overlår som det stod i oppskriften, med skinn og bein, men det hadde de ikke i butikken. Vurderte da å heller kjøpe en hel kylling, men endte opp med å bare kjøpe fillet, siden det skulle gå kjapt og enkelt denne gangen. Det ble også litt mye med en hel, og vi har heller ikke en god kniv til å få skjært gjennom beina. Det ble godt med fillet også, men det blir nok enda saftigere og smakfullt med skinn og bein, så kjøp det om du finner.

Oppskrift fra boka «Suksess med ketokuren».

DU TRENGER
til to personer:

3 ss olivenolje
2 kyllingoverlår med skinn og bein (evt. hele lår / hel kylling, eller fillet om de ikke har annet)
salt
svart pepper
1 ts italiensk krydder (oregano, hvitløk, paprika, basilikum, rosmarin, salvie, koriander ingefær..)
1 ss kajennepepper
2 hvitløksfedd, presset eller finhakket
1,5 dl kremfløte eller kokosmelk
1 dl kraft eller hønsebuljong
1,5 dl revet parmesan
saften av 1/2 sitron
1 ts tørket persille, eller en neve fersk

1. Forvarm ovnen på 190*C
2. Dryss salt, pepper, italiensk krydder og kajennepepper på begge sidene av kyllingen
3. Stek kyllingen i stekepanne med olivenolje i 3 min på hver side, eller til skinnet er sprøtt og gyllent
4. Ta kyllingen ut av stekepanna og legg de over i en ildfast form.
5. Fres hvitløk i stekepanna i 1 min.
6. Rør inn kremfløte/kokosmelk, kraft/buljong, parmesan, sitronsaft og persille. Varm opp sausen til rett under kokepunktet og skru ned på lav varme. La sausen stå å småkoke i 3 min.
7. Hell sausen over kyllingen i den ildfaste forma. Stek i stekovnen i 30 min, eller til kyllingen har en kjernetemp på 75 grader.

Server med salat og ris/blomkålris.

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *