Marenlua – grønn

Jeg er så heldig å ha så mange flinke strikkere rundt meg, så både Noah og jeg blir stadig skjemt bort med fint strikk! Jeg får alltid mye spørsmål om oppskrifter, så tenkte å dele flere her etter hvert.

Det var ei som ønsket seg oppskrift på den grønne lua mi, så da kommer den først. Den er det svigermor som har strikket. Hun strikker som regel for frihånd, men jeg spurte henne om jeg kunne få skrive ned en oppskrift til dere her, og det var greit. Strikking er jo super karanteneunderholdning!

Oppskriften er altså av svigermor Lis <3 Og jeg fikk lov å kalle den Marenlua, hihi.

MARENLUA – GRØNN

Garn: drops alpaca, farge 7895 loden, 1 nøste – 50 g
Rundpinne nr 2,5 og 3 – 40 cm + 5 strømpepinner nr 3
(ps. svigermor strikker løst.. 10 masker på pinne nr 3 = ca. 4 cm)

Legg opp 112 masker på rundpinne nr 2,5
Strikk ribbestrikk to rett og to vrang til arbeidet måler 13 cm

Bytt til rundpinne nr 3
Strikk til arbeidet måler 30 cm

Fell så to rette sammen, strikk to vrange vanlig, fortsett sånn ut omgangen.
Strikk så en rett der hvor du felte, så to vrange vanlig, fortsett ut omgangen. Gjør dette fire omganger.

Da er det så få masker at du må skifte til 5 pinner.
Strikk to sammen der hvor det er to vrange, ut omgangen.

Neste omgang strikker du to og to sammen til du har ca. 6 masker igjen.
Fell av, snurp sammen og fest tråden.

Finito.

Svigermor pleier å vaske lua på ullvask før bruk.

Spør om det er noe dere ikke skjønner! Vi er ikke akkurat rutinerte på å skrive strikkeoppskrifter. Og tagg meg eller send bilde så jeg får se! Jeg skal prøve å strikke en selv også tenkte jeg, i en annen farge, når jeg er ferdig med det prosjektet jeg holder på med.

God søndag <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *