Rå limekake

Denne limekaka lagde jeg for et par uker siden, det er enkel å lage og smaker friskt og godt! Den er rå, full av gode næringsstoffer, og fra boka Rågodt av Tiril Refsum. Har du ikke boka (som anbefales om du liker sunne kaker og søtsaker), så deler jeg oppskriften her. Og den inneholder faktisk både spinat og avokado (!!), og er derfor innafor å spise både til frokost og lunsj.

RÅ LIMEKAKE

Bunn
3 dl havregryn
1 dl valnøtter
2 ss solsikkefrø
15 dadler uten stein
1/2 ts salt
1/2 ts vaniljepulver
1 dl bokhvete – bløtlagt og tørket (kan sløyfes)*

Lime- og avokadokrem 
2 dl kokosmelk
2 dl bløtlagte cashewnøtter
2 stk. avokado
En håndfull fersk spinat
6 ss kaldpresset kokosolje
saften av 1 lime
Skallet av 1/2 lime – raspet
4 ss agavesirup / fibersirup
3 dråper vaniljestevia (eller vanlig stevia)
1/2 ts salt
1/2 ts vaniljepulver

*La bokhveten ligge i vann noen timer før bruk. Hell så av vannet, spre de utover et stekebrett med bakepapir. Tørk bokhveten i ovnen på 120 grader varmluft i ca en time.

  1. Miks ingrediensene til bunnen, bortsett fra bokhveten, i en foodprosessor, til de kleber seg sammen. Jeg la dadlene i kokende vann noen minutter før bruk, så de skulle bli litt mykere.
  2. Kna så sammen deigen for hånd og rull inn bokhveten.
  3. Press deigen ut i en paiform
  4. Miks alle ingrediensene til lime- og avokadokremen i foodprosessoren.
  5. Hell det over paibunnen.
  6. Sett kaken i fryseren et par timer.

Før servering: ta kaken ut av fryseren og skjær opp biter en god stund før servering, så bitene får tint skikkelig før de skal spises.

Denne skal jeg lage snart igjen! Men til 17.mai har jeg en annen kake i tankene 😉
Kan melde om at det fortsatt SNØR her. Det er vel dag fem eller noe sånt med snø. Vårstemning ja. Det blir nok en meeget rolig innendørs 17.mai feiring tenker jeg.

God helg <3

4 kommentarer

  1. Takk for deling av HIIT økter! Spennende med nye kakeoppskrifter også. Jeg har rågodt boken, og det er jo SÅ mye fristende; så nå må jeg bare få ut fingeren og begynne å teste ut oppskriftene i praksis. Håper du deler bilder av 17 mai kakene også!
    Ønsker dere en fin helg!

    1. Maren Aasen

      Bare hyggelig du <3 Masse digge kaker der ja, så bare å sette i gang 😀 Den skal jeg dele vetu! Den ser sunn og god ut 😉 Tusen takk for koselig kommentar. God helg og 17.-mai feiring <3

  2. Linda Bjørk Soltun

    Hei Maren!
    Denne kaka så helt RÅ ut😋 men jeg lurer på om du har et alternativ til cashewnøtter? Har en gutt som er allergisk mot cashewnøtter, men tåler fint valnøtter og mandler.
    God lørdag til deg🙂
    Hilsen Linda🍀

    1. Maren Aasen

      Hei 😀 Prøv å bytt ut med valnøtter, regner med det skal funke fint 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *