Chicken Curry ala Luca

Luca lager himmelsk god chicken curry, og flere spurte om oppskriften. Det er særlig to «hemmelige» ingredienser som gjør det lille ekstra. Og det er ferske limeblader, kjøpes fryst på Asia-butikk, i tillegg til en chili paste, kjøpt på samme plass..

Luca makes heavenly good chicken curry, and several asked about the recipe. It´s especially two «secret» ingredients makes the little extra. And that´s fresh lime leaves, purchased frozen at an Asian store, as well as a chili paste, bought in the same place..


CHICKEN CURRY ala Luca

ca 4 porsjoner / about 4 portions

Olivenolje / olive oil
3 gulrøtter / 3 carrots 
1/2 løk / 1/2 onion 
4 fedd hvitløk / 4 gloves of garlic
Kyllingfilet i biter (ca 600g) / chicken fiet (about 600g)
3 bokser kokosmelk + litt vann / 3 boxes coconut milk + a little water 
2 ss chili paste (smak til) / 2 tbsp chili paste 
4 ferske limeblader / 4 fresh lime leaves 
Saften av 1/2 lime / the juice of 1/2 lime
Litt gurkemeiekrydder, paprikakrydder, salt og pepper / cumin powder, paprika powder, salt and pepper

1. Stek gulrøtter, løk og hvitløk i olivenolje / roast carrots, onions and garlic in olive oil
2. Ha i kyllingen og stek et par minutter / add the chicken and cook for a few minutes
3. Ha så i kokosmelk, chili paste, limeblader, lime og krydder. La det stå å småputre i 10-15 min / add in coconut milk, chili paste, lime leaves, lime and spices. Leave to simmer for 10-15 minutes.

Server med ris, og gjerne fersk koriander på toppen. Ps: anbefaler mye mere saus enn på bildene, dette var bare restene dagen etter… / Serve with rice, and preferably fresh cilantro on top. Also recommend a lot more sauce than in the pictures, this was just leftovers from the day before.. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *