Tuna salad and sardine pesto

Jeg er litt matlei, særlig når det kommer til pålegg, og ville også få i meg litt mere fisk til frokost/lunsj, ikke bare til middag. Så grublet, googlet og mikset litt, og kom frem til to gode fiskepåleggoppskrifter. Én med tunfisk, og én med sardiner. Sardiner er en fettrik fisk, og derfor veldig god kilde til både omega-3 og de fettløselige vitaminene A, D og E. Tunfisk er en mager fisk, og inneholder derfor ikke noe særlig omega-3 eller de fettløselige vitaminene, men er en veldig god proteinkilde.

I felt for eating more fish, also for breakfast / lunch, not only dinner. So googled and mixed a bit, and came up with two nice recipes. One with tuna, and one with sardines. Sardines are a high-fat fish, and therefore a very good source of both omega-3 and the fat-soluble vitamins A, D and E. Tuna is a lean fish, and therefore does not contain much omega-3 or the fat-soluble vitamins, but is a very good protein source.


TUNFISKSALAT / TUNA SALAD 

2 bokser hermetisk tunfisk i vann / 2 cans of tuna in water
4 selleristenger / 4 celery sticks 
1 grønt eple / 1 green apple 
Kapers (2-3 ss) / Capers (2-3 tbsp) 
4 ss majones / 4 tbsp mayonnaise) 
Salt og pepper / salt and pepper 

Hell av vannet av tunfisken. Hakk opp selleri og eple i små biter, bland alt i en skål. Bruk som pålegg / Pour the water off the tuna. Cut celery and apple in small pieces, mix everything in a bowl. Use as bread topping.


SARDINPESTO / SARDINE PESTO 

1 boks hermetiske sardiner i olje / 1 box canned sarienes in oil 
Noen skjeer pesto (min favoritt er Coop Smak Forskjellen, ca hele glasset av den) eller lag selv / Some spoons of pesto. 
Kapers (2-3 ss) / Capers (2-3 tbsp) 
Pepper / peppers

Hell av oljen av sardinene. Blandt alt i en bolle. Bruk som pålegg / Pour the water off the sardines. Mix everything in a bowl. Use as bread topping. 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *