(Second) Home

Hei fra Portugal, vårt andre hjem. Noen synes kanskje det er litt rart at vi er her nå, kanskje litt urettferdig og feil også. Og det er forståelig. Dette er fortsatt hjem for Luca. Han har vokst opp her, bodd her hele sitt liv. Han har familien, vennene sine, og hans passion i livet, surfinga her. Det er til tider hardt for han å bo i Norge, men å kunne reise hit med jevne mellomrom har gjort at det har gått greit. Nå har vi jo ikke kunnet dratt hit tidligere i år, og hadde vi visst at situasjonen skulle bli bedre og Portugal «åpnet» snart, så hadde vi så klart ventet. Men vi vet jo ikke, coronaen har jo allerede tatt mye lengre tid enn vi hadde sett for oss, så hvem vet, kanskje vil det vare mange måneder til, kanskje ett år.. eller to? Jeg kommer heller ikke til å orke å reise noe senere i år, pga. graviditeten, vi jeg kan ikke feire jul her i år, som i fjor, det er for nærme termin, også kommer det en baby.. så det blir nok en stund til neste mulighet, i alle fall for min del. Så da tok vi sjansen. Vi er så klart forsiktige, bruker maske der vi må, følger reglene på fly, flyplass og her i Portugal. Her er det strengere enn i Norge. Og så klart, karantene når vi kommer hjem.

Så ja.. følte bare for å forklare litt. Du vet, folk dømmer jo, regner jeg med.

Hadde det vært meg som var stuck her, hadde jeg sikkert hatt behov for en tur hjem til Norge jeg også…Hello from Portugal, our second home. Some may think it’s a little strange that we’re here now, maybe a little unfair and wrong too. And that’s understandable. This is still Luca’s home. He grew up here, lived here all his life. He got his family, his friends, and his passion in life, surfing here. It is sometimes hard for him to live in Norway, but being able to travel here on a regular basis has made ok. Now we haven´t been able to go here earlier this year, and if we had known that the situation would get better and Portugal «opened» soon, we would of course have waited. But we don´t know that, the corona has already taken much longer than we had imagined, so who knows, maybe it will last many more months, maybe a year .. or two? I will also not be able to travel anything later this year, due to pregnancy, we can not celebrate Christmas here this year, as last year, because it´s too close to my due date, and then comes the baby.. so it will be a while until the next opportunity, at least for me. So then we took the chance now. We are of course careful, use the mask when we have to, follow the rules at airports, in the plane and here in Portugal. Here it´s stricter than in Norway. And of course, we´ll be in quarantine when we come home to Norway. 

So yeah .. just felt like explaining a bit. You know, people judge, I reckon.

If it was me who was stuck here, I would probably have wanted a trip home to Norway I too …

<3

Happy mama, happy baby

These two, my life <3 


Foreløpig har vi bare vært hjemme i Tavira, hos Lis (mamman til Luca). Det er varmt, over 30 grader, så vi har slappet av, vært på stranden og hatt koselige middager hjemme. Luca har surfet litt, jeg har jobbet og trent litt. Noah koser seg med farmor, onkel og alle rundt seg. Så får vi se hva vi gjør videre, vi har ikke lagt noe planer enda. Ville se hvordan situasjonen var her først.

So far we have only been at home in Tavira, at Lis´s (Luca’s mother) house. It is hot, over 30 degrees, so we have relaxed, been to the beach and had cozy dinners at home. Luca has surfed a bit, I have worked and trained a little. Noah enjoys his time with grandma, uncle and everyone around him. Then we´ll see what we do next, we have not made any plans yet. Wanted to see how the situation was here first.

2 kommentarer

  1. Medgar Evers

    Such is the plight of us expats. Somehow detached from home and left in Limbo. Even in normal circumstances this expat life can be tough, but then Covid-19 comes in and it becomes a whole different mess. Hang in there, safe travels and stay awesome.

    1. Maren Aasen

      That’s right, suddenly the freedom of travelling isn’t there. It’s weird. But We’r hoping it will get better soon. Thanx <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *