Peaceful matcha morning – reishi matcha latte

Skrevet i går, fredags morgen

Hei mine venner! Klokka er akkurat nå 07.45, jeg er oppe alene. Kan jeg gjenta… ALENE! Ikke fordi Noah er i barnehagen, men fordi han fortsatt sover! Altså, det er så deilig, og sååå rart. Det er første gang siden han ble født for snart to år siden, at jeg har en sånn tidlig morgenstund helt alene, som jeg pleide å ha og elsket «back in the days». Han våkner jo normalt rundt 6, gjerne litt før. Men nå er han fortsatt i Portugal time. Der har det blitt senere kvelder, og da sover han lengre. Det er også en times tidsforskjell, så når klokka er 7 her, er den bare 6 i Portugal. Det frister jo litt å fortsette denne tidsplanen må jeg si, men samtidig er det veldig deilig å få noen timer alene på kvelden også, etter han har lagt seg. Vi kommer nok sakte men sikkert tilbake til vanlig rytme, men enn så lenge nyyyter jeg denne stunden.

Jeg stod opp halv 7, og gikk rett å lagde meg en SJUKT god kopp matcha latte. Jeg har cravet det mens jeg har vært borte, så nå er det det eneste jeg vil ha når jeg våkner. I går lagde jeg bare en vanlig en med matchapulver, mandelmelk og noen dråper stevia. Men i dag pimpet jeg den litt ekstra, and my god, SÅ god…

Written yesterday, Friday morning

Hi my friends! The time now is 07.45, I’m up alone. Can I repeat … ALONE! Not because Noah is in kindergarten, but because he’s still asleep! It’s sooo nice, and sooo weird. It is the first time since he was born almost two years ago, that I have an early morning all alone, which I used to have and loved «back in the days». He normally wakes up around 6, preferably a little earlier. But now he is still in Portugal time. There it’s been later evenings, and then he sleeps longer. There is also an hour time difference, so when it’s 7 o’clock here, it’s only 6 in Portugal. It is a bit tempting to continue this schedule, I must say, but at the same time it is very nice to get a few hours alone in the evening as well, after he has gone to bed. We will probably slowly but surely return to normal rhythm, but so far I am enjoying this moment.

I got up at 06.30, and went straight to make myself an insane good cup of matcha latte. I’ve craved it while I’ve been away, so now it’s all I want when I wake up. Yesterday I just made a regular one with matcha powder, almond milk and a few drops of stevia. But today I pimped it a little extra, and my good, SO good…


REISHI MATCHA LATTE

En stor kopp mandelmelk / A large cup of almond milk
En teskje matchapulver (den fra Supernature er mild og god) / A teaspoon of matcha powder 
En dose kollagen / One dose of collagen
En teskje reishipulver* / A teaspoon of reishi powder *

5 dråper flytende stevia / 5 drops of liquid stevia

Varm melka først, enten i en kjele eller i micro. Bland så resten med melka i en blender eller med annen mikser så det blir skikkelig skum.

*Reishi er et adaptogen. Adaptogener kan du lese mer om HER. Og reishi kan du lese mer om HER. Andre ting jeg liker å blande i matchan min er kanel, macapulver eller chaga.

Heat the milk first, either in a saucepan or in the microwave. Then mix the rest with the milk in a blender or with another mixer till you get a proper foam.

* Reishi is an adaptogen. I’ve written about this before, in Norwegian, so use google translate if interested. You can read more about adaptogens HERE. And reishi you can read more about HERE. Other things I like to mix in my matchan are cinnamon, maca powder or chaga.

Ellers er vi jo i karantene da, på dag 2 av 10 nå, på grunn av Portugalreisen. Vi tok test når vi kom til Værnes, og venter på svar. Vi har jo ingen symptomer så regner med den er negativ, men vi må holde oss i karantene i ti dager uansett hvilket svar vi får. Jeg er vant med både hjemmekontor og hjemmetrening jeg, så det blir ikke så mye annerledes, booortsett fra at Noah også er hjemme da. Han kan jo ikke i barnehagen. Men vi har lov å gå ut, og bor heldigvis rett ved både fjord og skog, så vi kommer til å ta med han mye ut, og da kan jeg jobbe litt hvis han og Luca er ute, eller når Noah sover. Så det skal gå greit dette. Det kjipeste er jo så klart at vi ikke får se familien igjen enda, og at andre må handle mat for oss. Men ti dager går fort. Jeg har forresten også byttet ut mac’en min (en sliten 2012-modell) til en splitter ny bærbar PC, så nå er det en drøm å jobbe på den!

Other than that, we are in quarantine, on day 2 of 10, due to the Portugal trip. We took a test when we arrived the airport in Norway, and are waiting for an answer. We have no symptoms so expect it to be negative, but we have to stay in quarantine for ten days no matter what answer we get. I’m used to both home office and home training, so it will not be so much different, except that Noah will be home. He can’t go to kindergarten. But we are allowed to go out, and fortunately live right by both the fjord and the forest, so we will take him out a lot, and then I can work a little if he and Luca are out, or when Noah is asleep. So this should go well. The most annoying is of course that we are not allowed to see the family yet, and that others have to buy food for us. But ten days gos by fast. I have also replaced my mac (a tired 2012 model) with a brand new laptop, so now it’s a dream to work on it!

Og apropos søvn… må jeg innrømme at det er liiitt vondt å tenkte på at nå som Noah endelig har begynt å sove (så og si) gjennom hele natten, kommer det snart en baby og ødelegger søvnen igjen. Haha, what have we done! ;p Men men, sånn blir det vel nå noen år, it’s part of the game. Ha en nydelig dag og helg <3

And speaking of sleep … I have to admit that it hurts a little to think about now that Noah has finally started sleeping (almost) all night, a new baby will soon come and ruin our sleep again. Haha, what have we done! ;p But that’s probably how it will be for a few years now, it’s part of the game. Have a nice day and weekend <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *