Chia porridge and last quarantine day

God lørdag babes <3 Omg det er siste karantenedag i dag! Bare noen timer igjeeen faktisk, wehuuu. Og jeg må innrømme at jeg gleder meg maks til Noah skal i barnehagen igjen. Det er en måned siden sist, så det er vel lov å si? ;p Ferie med små barn er ikke heelt ferie, sånn som før. Også ti dager hjemmekarantene etterpå.. puuuh, jeg er helt utslitt jeg. Og ganske klar for å komme tilbake til hverdag, jobb og rutiner, det blir faktisk veldig deilig. Bortsett fra at Luca reiser til Lofoten i morgen da, og blir borte en og en halv uke. Han skal surfe, først på treningssamling med landslaget, så konkurranse (Lofoten Masters) også på en fotoshoot. Så da blir jeg alenemamma, #surfwife, men det skal gå fint, han er jo i barnehagen, også drar vi nok mye hjem til mamma og pappa. Så ja, gleden over vel overstått karantene (vi har alle vært friske hele tiden), og hverdag igjen, er stor!

Jeg fikk lyst på noe søtt en dag her, så da lagde jeg denne chiagrøten. Ganske basic, men legger ved oppskrift likevel..Good Saturday babes <3 Omg it’s the last quarantine day today! Just a few hours left actually, wehuuu. And I must admit that I’m looking forward to Noah going to kindergarten again. It’s been a month since last time, so that must be ok to say, right? ; p Holidays with small children are not holiday as before, ehe. Also ten days home quarantine afterwards .. puuuh, I’m completely exhausted. And quite ready to get back to everyday life, work and routines. Can’t wait! Except that Luca travels to Lofoten tomorrow, and will be gone for a week and a half. He’s going to surf, first at a training session with the national team, then competition (Lofoten Masters), and then a photoshoot. So then I will be alone with Noah, #surfwife, but it will fine, he is in kindergarten, and we’r probably go home a lot to my mom and dad afterwards. So yes, the joy of an ending quarantine, and everyday life again, is huge!

I felt like something sweet the other day, so I made this chia porridge. Pretty basic, but I’ll share the recipe anyway ..


CHIAGRØT / CHIA PORRIDGE 

2 bokser kokosmelk (5 dl) / 2 boxes of coconut milk (5 dl) 
5 ss chiafrø / 5 tbsp chia seeds 
1 scoop vaniljeprotein (evt. annen søtning, f.eks. honning) / 1 scoop vanilla protein (or other sweetner, f.ex. honey) 
1 rå eggeplomme / 1 raw egg yolk

Bland alt i et stort glass/skål. Rør litt innimellom de første 10 minuttene når chiafrøene sveller, så det ikke klumper seg veldig. Også sett det i kjøleskapet. Den er klar til å spise etter ca. 20 min, eller den kan stå flere timer, f.eks. til neste morgen hvis du lager på kvelden. Den blir tykkere jo lengre den står, og jo mer chiafrø du har i. Så vil du ha den mer flytende, bruk mindre chiafrø. Jeg lager alltid en stor porsjon, Luca vil som regel ha litt, kanskje Noah vil smake, også har jeg til litt senere også.

Toppes med det du måtte ønske, min fav er bær, kokosflak, nøttesmør og kakaonibs.Mix everything in a large glass / bowl. Stir occasionally for the first 10 minutes when the chia seeds swell, so it doesn’t clump, and then put it in the fridge. It is ready to eat after approx. 20 min, or it can stand for several hours, e.g. until the next morning if you make it in the evening. It gets thicker the longer it stands, and the more chia seeds you use. So if you you want it more liquid, use less chia seeds. I always make a big portion, Luca usually wants a little, maybe Noah wants to taste, and I also have a little for later. 

Top it with whatever you want, my fav is berries, coconut flakes, nut butter and cocoa nibs.


Videre god helg til deg <3  / Have a great weekend <3 

2 kommentarer

  1. Hei, jeg lurer på om fu koker frosne bær før du spiser de? Var jo snakk om for et par år siden at man kunne få hepatitt, bakterier, parasitter fra frosne bær fra andre land, bl.a pga hygienen der. Finner ikke noen frosne bær fra Norge, til og med Kolonihagen der det står at produktet er produsert i Norge, der er bærene fra et annet land. Bør man koke bærene enda?

    1. Maren Aasen

      Hei Lise! Jeg ser på siden til mattilsynet at de fortsatt anbefaler å koke importerte bær i 1 min. Men nei, jeg har aldri gjort det 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *