Pumpkin soup and surf competition (NM)

Hei på deg 🙂

Snart halloween og det er gresskarsesong. Det bugner av gresskar i butikkene, I love it! Jeg synes denne tiden er så koselig! Og gresskarsuppe, en oktoberfavoritt! Har delt denne oppskriften tidligere; HER. Sist jeg lagde den (i fjord) fikk jeg tips om å bake gresskaret i ovnen i stedet for å koke det, også blande det inn i suppa. Da skulle visst smaken bli enda bedre. Så det gjorde jeg denne gangen. Litt usikker på hvor stor forskjell det ble sånn smaksmessig, men veldig god ble den i alle fall!

Jeg brukte en økologisk hickory gresskar, og leste at denne typen kan man bruke med skallet på! Det gjør jo hele matlagingsprosessen mye lettere. Så jeg delte rett og slett bare opp gresskaret i biter, stekte i ovenen med skallet på til de var myke, også blandet det i suppa og moste med stavmikser. Gresskar inneholder lite karbohydrater, og er derfor en super lavkarbosuppe.

Hello there 🙂 Soon halloween and it’s pumpkin season. The shops are full of them, and I love it! I think this time of the year is so cozy! And pumpkin soup, an October favorite! Have shared this recipe before; HER (in Norwegian, google translate it). The last time I made it (last year) I got a tip to baking the pumpkin in the oven instead of cooking it, and then mixing it into the soup. Then apparently the taste should be better. So I did. I’m not sure of how big a difference it was in terms of taste, but it turned out very good! I used an organic hickory pumpkin, and read that this type can be used with the skin on! It makes the whole cooking process much easier. So I simply just divided the pumpkin into pieces, baked in the oven with the skin on until they were soft, and then mixed it in the soup and mashed with a hand mixer. Pumpkin contains little carbohydrate, and is therefore a super low carb soup. 

Luca surfer i NM i helga, på Jæren. Han vant sitt heat i første runde i dag, og surfer runde to i morgen kl 10.15. Man kan se live HER, for interesserte 😉 HEIA HEIA!
Jeg følger med litt på surfing i dag, i tillegg til å rydde her hjemme. Kaster ut klær som hører sommeren til, er for små (for magen) ellers som ikke brukes lengre. Elsker å gjøre det. Jeg er ikke en sånn en som sparer og sparer på klær og ting som jeg ikke bruker. Et par ganger i året går jeg gjennom og kaster ut alt som ikke er brkt på en stund. De gis bort til familie og kjente, doneres bort eller kastes. Nå må vi jo virkelig rydde plass til enda et menneske som skal bo i denne bittelille leiligheten. Hjelpes :p God helga da! Kos deg med noe godt i helgen, vi blogges neste uke <3

Luca is surfing in the national competition this weekend. He won his heat in the first round today, and will surf round two tomorrow at 10.15. You can watch live HERE, for those interested;) GO GO! I watch some surfing today, in addition to cleaning at home. Throwing out clothes that belong to the summer, are too small (for the belly) or I don’t use anymore. I love to do it. I’m not the kind of person who saves and keeps clothes and things forever, if I don’t use it. A few times a year I go through it and throw out whatever I haven’t used in a while. I give to family and friends, donated or thrown away. Now we have to clear space for another person who is going to live in this tiny apartment. Oh my :p Have a great weekend. Enjoy some good food this weekend <3 

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *