Pregnancy update week 31

Baby og mage
Da har jeg plutselig kommet meg til tredje trimester, og uke 31 (30+0). Det har gått så fort denne gangen, sikkert på grunn av at jeg nå har en annen en å tenke på, så dagene fyker av sted. Det er bare litt over to måneder igjen! Han er nå ca 37 cm og 1,7 kg, og alle organer er snart feridg utviklet. Det er så mye aktivitet i magen, særlig på kvelden og når jeg sitter i ro, akkurat som med Noah. Og den siste uka har jeg begynt å få mye kynnere – at magen strammer seg, og det kjennes ut som mensensmerter nederst i magen. Det er jo et tegn på at kroppen begynner å forberede seg til fødsel, og det kommer gjerne tidligere med nummer to, sa jordmor. Det kjennes jo ut som en slags bitteliten minirie, så da får jeg litt flashback til sist fødsel. Hjelpes. Har heldigvis noen uker til til å forberede meg mentalt.


Baby and belly
I’m now in the third trimester, and week 31 (30 + 0). It gone so fast this time, probably because I now have another one to think about, so the days fly by. It’s just a little over two months left! He is now about 37 cm and 1.7 kg, and all organs are soon fully developed. There is so much activity in my belly, especially at night and when I sit still, just like with Noah. And in the last week, I have started to get more contractions – that my stomach tightens, and it feels like menstrual pain in the lower abdomen. It is a sign that the body is starting to prepare for birth, and it often comes earlier with number two, said the midwife. 

Form og smerter
Akkurat nå er formen på sitt aller beste vil jeg si. Første trimester… ja, det sier seg vel selv at det var mest slitsomt, med kvalme og trøtthet. Sist svangerskap syntes jeg andre trimester var best, men denne gangen har jeg vært mere sliten, og emosjonell. Sikkert på grunn av mindre og dårligere søvn, særlig i de periodene Luca har vært borte og jeg alene med Noah. Jeg hadde også en måned med konstante smerter/strålinger i korsryggen, men de gikk heldigvis over etter en tur til osteopaten. Så nå er jeg stort sett helt smertefri, kjenner det så klart i bekkenet innimellom, men så lenge jeg passer på å ikke overbelaste med for mye gåing og ståing så går det faktisk veldig fint. Ingen halsbrann, ingen hovne føtter, og ingen leggkramper… enn så lenge.

Feelings and pain
Right now I’m in my best shape, I would say. First trimester was most tiring, with nausea and fatigue. Last pregnancy I thought the second trimester was best, but this time I have been more tired and emotional. Probably because of less sleep and rest, especially when Luca has been away and I’ve been alone with Noah. I also had a month with constant pain in the lower back, but which fortunately passed after a session with the osteopath. So now I am mostly completely pain-free, I feel it a little in the pelvis from time to time, but as long as I make sure not to overload with too much walking and standing, it actually goes very well. No heartburn, no swollen feet, and no leg cramps … so far.

Kosthold 
Lite søvn påvirker blodsukkeret, som pårviker hormonene våre, som gjør at vi får mere søtsug og craver mere «lettvintmat». Og DET har jeg kjent mere på denne gangen. Prøver så godt jeg kan å spise næringsrikt, og godt med fett for å holde blodsukkeret under kontroll, men skal innrømme at det er mye vanskeligere denne gangen. Så noe mer godis har det blitt ja, det skal jeg innrømme :p Også orker man jo ikke styre like mye på kjøkkenet når man er trøtt og sliten, så ja, SØVN og hvile ER så viktig, for alt. Noen ganger sovner jeg i 8 tiden når jeg legger Noah, og sover helt til neste morgen. Da får jeg sånn 10 timer søvn, og ooooh lord, så godt det gjør! Hadde man bare lagt seg så tidlig hver kveld, si :p


Diet
Little sleep affects blood sugar, which affects our hormones, which makes us crave more sweets and crave more «junk food». And I have felt that more this time. Trying as hard as I can to eat nutritious, and lots of fat to keep my blood sugar under control, but must admit that it is much harder this time. So I’ve had more sweets this time for sure :p Also you do not have the strength to be as much in the kitchen when you are tired, so yes, sleep and rest are so important, for everything. Sometimes I fall asleep around 8 o’clock when I put Noah to sleep, and sleep until the next morning. Then I get like 10 hours of sleep, and ooooh lord, it does sooo good!

Trening 
Jeg trente mye mindre første og andre trimester denne gangen enn sist, på grunn av mindre energi. Mens nå i tredje trimester har jeg fått opp treningsformen skikkelig, og yoga og styrketrening gjør virkelig underverker. Jeg er på yogatime en gang i uka + gjør litt hjemme, og trener styrke på treningssenter 2-3 ganger i uka.

Workouts
I trained less the first and second trimesters this time than last time, due to less energy. While now in the third trimester I’ve been working out a lot more. Yoga and strength training really do wonders now. I go to yoga class once a week + do a little at home, and train strength training at the gym 2-3 times a week.

Navn og utstyr
Siden det blir enda en gutt har vi jo allredere det meste av klær og utstyr. Eller.. vi arvet/lånte en del sist, som vi har gidd tilbake, så må nok kjøpe inn noe denne gangen også, men har ikke kjøpt et eneste plagg enda. Må gå gjennom det gamle og se hva vi trenger først. Også navn da. Det er så vanskelig!! Enda vanskeligere enn sist. Vi har noen forslag, og ett som foreløpig står som er favoritt, men ahhhh.. ikke bestemt oss helt enda nei.


Name and equipment 
Since there will be another boy, we already have most of the clothes and equipment. Or .. we inherited / borrowed a lot last time, which we have given back, so will probably have to buy something this time as well. And the name… It’s so difficult! We have some suggestions, and one that is currently the favorite, but ahhhh .. not decided yet.


Det var  status nå. Ikke så hyppige oppdateringer denne gangen, det går jo så fort at jeg rekker nesten ikke henge med selv. Men jeg kooser meg virkelig meg magen. Jeg er en av de irriterende som liker å være gravid. Hehe. Men sikkert fordi jeg har hatt så fine svangerskap også da. Så det blir nok ikke den siste dette heller 😉 Neste uke skal jeg på ny ultralyd. Jeg fikk jo en ekstra time på grunn av at morkaka lå litt lengt ned, foran «utgangen». Selv om den hadde flyttet seg sist jeg var på ultralyd så fikk jeg beholde denne timen likevel. Det blir fint, å få se den lille gutten vår igjen, nå som han er nesten ferdig utviklet! 😀


That was the status at the moment. Not so frequent updates this time, it goes so fast that I can barely keep up with myself. But I really enjoy my belly. I’m one of those annoying people who likes to get pregnant. Hehe. But probably because I have had such nice pregnancies. So this will probably not be the last one either;) Next week I will have another ultrasound. I got an extra appointment because the placenta was a little too far down, in front of the «exit». Even though it had moved up the last time I was on ultrasound, I still got to keep this appointment. It’s going to be so nice to see our little boy again, now that he is almost fully developed! : D

2 kommentarer

  1. Therese

    Jeg har så utrolig godt inntrykk av deg gjennom sosiale medier, Maren! Heia deg og det gode budskapet du sprer? Kjøper alltid deres kombucha hvis jeg skal ha det. Min lille måte å «støtte» dere på? lykke til videre med bebis i magen?

    1. Maren Aasen

      Ååh tusen takk for så koselig kommentar, og at du kjøper Surf Kombucha! Det varmer 😀 Takk takk <3

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *