Surdeigsbrød med valnøtter og rosiner

Wow.. så hadde det plutselig gått en hel måned og vi er over i nytt år. GODT NYTT ÅR! 

Jeg hadde store planer om å dele masse juleinspo i desember, men kjente at det jeg trengte mest, var bare å fokusere på 1) ro og hvile for han lille i magen 2) 2-åringen vår som krever sitt 3) jobben jeg skulle få unna før permisjon.

Men vi har hatt ei veldig fin og rolig jul. Mye mat, godis, søvn og hvile. Jeg har nå permisjon, eller «permisjon»…. litt mailer osv. fra sofan må fortsatt til, men det går helt fint. Prøver ellers å få klart det siste før baby kommer; rydde, vaske, sortere og vaske babyklær, sette inn bilstol, pakke fødebag… and all that jazz. I dag må jeg shoppe amme-bh’er, amme-singletter, nye ammeinnlegg, store truser… if you know you know ;p Så er snart det meste på plass. To uker igjen til terming! Herregud. En siste preggo-update kommer snart. Satser på han holder seg inni magen litt til.

Men jeg prøver å nyte litt permisjon og da, bakte derfor surdeigsbrød i dag. Lenge siden sist, men de ble SÅ gode! De beste jeg har lagd, tror jeg. Oppskriften er den jeg alltid bruker, og den finner du nøye forklart, steg for steg her:

Eller hvis du er mer rutinert på surdeig kan du se en forenklet versjon her. Det er samme oppskrift, bare litt enklere forklart:

I dagens brød brukte jeg siktet rugmel og spelt, akkurat som i steg-for-steg-oppskriften. Også tilsatte jeg en boks hele valnøtter + en god mengde rosiner, i deigen i går kveld, også stod den å hevet over natten på kjøkkenbenken. 

Det er lite som slår nystekt surdeigsbrød! Enig? 😉

Skriv en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *